Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a declarat luni, pentru  că nu l-ar surprinde dacă colegi de-ai săi social-democrați ar vota, după-amiază, moțiunea împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Liviu Pop, fost ministru al Educației „Nu sunt eu expert în zona de justiție, evaluarea Guvernului și a programului de guvernare o face CEX-ul. Sunt, din păcate, peste tot mici întârzieri. Chiar dacă avem peste 75% din programul de guvernare realizat în primii doi ani de zile, din punctul meu de vedere se putea și mai bine pe absolut toate domeniile”, a spus el, despre activitatea ministrului Justiției.

Întrebat dacă moțiunea poate fi votată de senatorii PSD, Liviu Popa răspuns: „Nu știu ce să spun. Până la urmă fiecare parlamentar votează cum îi dictează conștiința și cum are concluziile. Eu sper ca dl ministru să spună ce a făcut din programul de guvernare și să combată moțiunea. La câteva lucruri din moțiune îl așteptăm cu deosebit interes să dea contraargumente”.

Citeste si...
Cât de virili sunt bărbaţii, în funcţie de zodie

Acesta a precizat că nu l-ar surprinde să fie voturi din PSD pro-moțiune: „Nu mă mai surprinde nimic de mult”.

Senatorul PSD a menționat că este urgentă și obligatorie modificarea Codurilor Penale în acord cu deciziile CCR.

„Obligatoriu trebuie transpuse deciziile. Constituția spune foarte clar, dacă în 45 de zile nu le pune în acord Parlamentul, e obligația Guvernului. Deci până la urmă punerea în aplicare a deciziilor CCR este obligatorie”, a afirmat Liviu Pop.

Senatorii dezbat și votează luni moțiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Tudorel Toader”.