Parlamentul stabilește luni calendarul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Cîțu. Cu o singură excepție, la Ministerul Finanțelor, este vorba de aceleași persoane audiate și în urmă cu două săptămâni. Liberalii vor un calendar cât mai rapid pentru audierea miniştrilor propuşi, în timp ce social-democrații solicită trei zile de audieri.

In Parlament se duc negocieri pentru investirea Guvernului Cîțu

Premierul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat, duminică seara, că liberalii vor solicita în Birourile Permanente ale Parlamentului un calendar cât mai rapid pentru audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Florin Cîţu, apreciind că votul în plen ar putea fi stabilit peste o săptămână.

Prezent duminică seara la un post TV, Ludovic Orban a fost întrebat de realizatorul emisiunii care este procedura de învestire a premierului desemnat Florin Cîţu.

„Noi am depus vineri, în conformitate cu prevederile constituţionale, premierul desemnat Florin Cîţu a depus lista miniştrilor, programul de guvernare. Vom solicita în Birourile Permanente reunite un calendar cât mai rapid, care să se finalizeze într-un timp cât mai scurt. După părerea mea, pot fi audieri marţi şi miercuri, joi sau cel târziu lunea viitoare, să se poată stabili votul în plen”, a spus liderul PNL la B1TV.

Un arbitru contestat: CCRI

In Parlament se duc negocieri pentru investirea Guvernului Cîțu

Întrebat ce va face PNL dacă PSD va boicota din nou şedinţa de plen, Orban s-a declarat convins că social-democraţii nu vor putea adopta această tactică „la nesfârşit”.

Citeste si...  Incendiu la Sun Plaza. Oamenii au fost evacuați

„Nu o să poată să boicoteze la nesfârşit. Sigur că avem şi noi la dispoziţie posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care ei refuză să-şi îndeplinească atribuţiile care sunt stabilite în regulamentul Camerei. Dar vă întreb, să invocăm un conflict juridic de natură constituţională către această Curte Constituţională?!”, a mai spus premierul interimar.

„Sper că PSD nu va tergiversa şi de această dată calendarul”
Liberalii încep luni negocierile cu partidele politice parlamentare în vederea constituirii unei majorităţi pentru susţinerea Cabinetului Cîţu.

Vineri, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Câţu este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

Biroul Executiv al PNL a decis constituirea unei echipe de negociere cu formaţiunile parlamentare pentru alcătuirea unei majorităţi. Din această echipă de negociere fac parte premierul desemnat, preşedintele PNL, liderii grupurilor parlamentare şi prim-vicepreşedinţii partidului.

„Începând de luni vom avea un calendar pentru aceste negocieri pentru a forma o majoritate. Sper că PSD nu va tergiversa şi de această dată calendarul. Sper să avem cât mai rapid audierile miniştrilor şi votul în Parlament. (…) Să convingi PSD este mai greu, dar vom încerca”, declara premierul desemnat.