PENSII 2020. Premierul Ludovic Orban a făcut noi declarații pe tema creşterii pensiilor. Așa cum am inceput cu toții săl cunoaștem pe premier acesta nu face promisiuni care nu se pot duce la bun sfârșit. Mentionam: mama premierului după o viată de muncă are o pensie foarte mică.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor. Orban a spus că discuţia a vizat programul economic și că încă nu a fost luată o decizie în privinţa majorării pensiilor.

PENSII 2020. „Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanțelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei și bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice.

Evident, urmărim și toate analizele și prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții precum Banca Mondială privitoare la evoluția economiei românești și economiei europene. În funcție de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus premierul Ludovic Orban.

Citeste si...
Primarul din Miami închide plajele și localurile pentru nerespectarea regulilor anti coronavirus

ALOCAȚII 2020. Există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor
Există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor, a declarat, miercuri premierul Ludovic Orban. „Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul Ludovic Orban.