Valul doi al pandemiei apasă tot mai greu asupra Europei cu blianțuri zilnice de infectare crescute în diferite țări și regiuni. În Europa mulţi oameni ignoră sau contestă restricțiile impuse de autorități.

În Europa mulţi oameni ignoră măsurile de distanțare socială a murit răpus de Covid la doar 33 de ani şi un “influencer” de fitness din Ucraina care le spunea celor care îl urmăreau cu sfințenie că “nu există coronavirus”.

Soția i-a anunțat sfârșitul Dmitri Stujuk a luat virusul într-o excursie în Turcia. A fost testat pozitiv, la revenirea acasă, în Ucraina, și a fost internat în spital. La scurt timp, starea lui s-a agravat, avea probleme respiratorii și cardiace și nu mai era conștient.

Dar Dmitri Stujuk a apucat să le trimită un mesaj celor 1 un milion şi 100 de mii de tineri care îl urmăreau pe reţele de socializare. Și îi ascultau, cu sfinţenie, recomandările în privinţa finess-ului şi stilului de viaţă sănătos.

”Am fost unul dintre cei convinşi că nu exista Covid. Până
m-am îmbolnăvit! Covid-19 nu e o boală ușoară care trece repede! E o boală grea!” Stujuk avea 33 de ani, era sănătos tun, şi totuşi a fost răpus de o boală care a făcut deja peste un milion şi 100 de mii de victime pe tot globul.

Londra nu este sub cel mai ridicat nivel de restricţii pentru răspândirea coronavirusului. Chiar şi aşa, sunt destui cei care le contestă şi pretind că li se încalcă drepturile.

Când mărşăluiau prin centrul Londrei, demonstranţii le-au cerut celor de pe margine să-şi scoată măştile de protecţie! Capitala britanică este deocamdată sub nivelul doi de alertă epidemiologică, adică riscul de răspândire a virusului este ridicat. Iar regulile corespunzătoare acestui nivel de alertă interzic adunările mai mari de şase persoane, în exterior.

La Praga, zeci de credincioși au luat parte la o slujbă cu distanţare în centrul oraşului vechi. În Cehia, adunările cu mai mult de şase persoane, în spaţii închise, sunt interzise.

Bilanţul cotidian al infectărilor, în Cehia, a trecut de 11.100.


Citeste si...
Iată ce surprize au pregătit echipele de campanie ale lui Dăncilă și Iohannis