In București a început infernul: Creşterea cazurilor noi de coronavirus de la o zi la alta a dus la o situaţie îngrijorătoare la Instititul Marius Nasta, din Capitală. Managerul instituţiei, Beatrice Mahler, anunţă că, de două săptămâni, la acest spital nu mai este niciun pat liber la ATI și că dacă unul rămâne liber, în câteva minute se ocupă. În plus, deja se face rotirea bolnavilor la ATI.

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării. Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI.

In București a început infernul: Intr-un mare spital s-a trecut la selecăia bolnavilor la ATI

E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situație delicată pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili.

La `Marius Nasta`, de două săptămâni nu mai sunt paturi la ATI
Acum, la `Marius Nasta` – de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment.

Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

Schimb de bolnavi la ATI, cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie
În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate. Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție. (…)

Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, potrivit digi24.ro.

România a depăşit 50.000 cazuri de COVID
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 1.295 de noi cazuri de COVID-19 și 39 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore în România.

Potrivit GCS, până vineri în România au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 2.343 de decese din această cauză.

Citeste si...
Șocant! Trump acuzat că a trimis tabloidelor poze cu Melania goală