Rio de Janeiro Country Club, cel mai exclusivist club din Brazilia – un sanctuar al privilegiaţilor şi al puterii, la care doar 0,00041% din populaţie are acces – a fost lovit dur de noul coronavirus şi zeci de membri au fost infectaţi, scrie The Guardian.

Fondat de britanici în 1916 şi frecventat de atunci de elita societății, în cadrul Rio de Janeiro Country Club, cel puţin 60 dintre cei 850 de membri au fost confirmaţi pozitiv pentru COVID-19 şi o femeie de afaceri septuagenară Mirna Bandeira de Mello a murit.

La funeraliile acesteia nu a participat decât fiul său. „Într-o perioadă normală, ar fi fost milioane la înmormântarea ei”, a spus Christiano Bandeira de Mello, fiul femeii într-un interviu.

Anna Maria Ramalho, care a cunoscut-o pe De Mello încă de la şcoală, a povestit că şi-a luat rămas bun de la prietena ei în cadrul unei slujbe ţinute online. Nu se ştie exact cum a ajuns noul coronavirus în spatele porţilor clubului din Rio de Janeiro, dar se pare că totul a pornit în după-amiaza zilei de 7 martie.

În acea zi, descendenţii fostei familii regale a Braziliei se adunaseră la un conac din apropiere pentru a celebra logodna lui Pedro Alberto de Orléans e Bragança, în vârstă de 31 de ani – stră-strănepotul ultimului împărat al Braziliei, Pedro al II-lea, şi iubita sa Alessandra Fragoso Pires.

Citeste si...  Corina Cretu acuză Guvernul Dăncilă privind proiectul ELI de la Măgurele

Printre oaspeţi se număra mama şi tatăl vitreg al lui Pires, care veniseră din Londra, dar şi alţi oaspeţi sosiţi din Belgia, Italia şi Statele Unite, scrie Mediafax. De atunci, mai mult de jumătate dintre cei de peste 70 de ani care au participat la eveniment au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, inclusiv tatăl şi bunicul miresei şi mătuşa mirelui. Dintre aceştia, trei sunt internaţi în stare gravă. De atunci, coronavirusul a continuat să contamineze apartenenţa ilustră a clubului.

Clubul bogaţilor din Rio de Janeiro nu este singura oază de prosperitate şi influenţă braziliană atinsă de coronavirus. O vedetă pop, o actriţă şi fiica unui oficial guvernamental au fost infectate în timpul unei nunţi organizată pe plajă. Se presupune că la eveniment au participat mai mulţi invitaţi bogaţi care şi-au petrecut vacanţele în staţiunile de schi din Europa şi Aspen, Colorado.

Palatul prezidenţial din Brazilia a fost, de asemenea, lovit de COVID-19. Peste 20 de membri ai unei delegaţii care au zburat să-l întâlnească pe Donald Trump la proprietatea sa Mar-a-Lago, au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19.

Preşedintele, Jair Bolsonaro, susţine că testele sale au fost negative, dar a refuzat să facă publice aceste rezultate.