Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi seară primăria oraşului. În capitala Chinei a început testarea a zeci de mii de locuitori, după descoperirea, într-un interval de cinci zile, a 106 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Inițial, noul coronavirus părea să fi fost eradicat din China.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 noi cazuri de coronavirus COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat „în stare de război” pentru a stăvili orice nou focar.

Citeste si...
Tragedie într-un club de karaoke din China. Cel puţin 18 persoane au murit în urma unui incendiu. Un suspect, reţinut

Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate – dintre care mai mult de 20 au fost izolate – pentru a evita o răspândire masivă a noului COVID-19 în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi – care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare – trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.