Ai probleme financiare și crezi că unica soluție este solicitarea unui credit.

În cazul în care ai nevoie de bani, cu siguranță ți-ai pus următoarea întrebare: Împrumut pe termen scurt sau împrumut pe termen lung? În acest articol îți vom explica în ce constă fiecare dintre ele și vom studia atât avantajele, cât și dezavantajele unui împrumut pe termen scurt și lung, astfel încât să poți lua o decizie înțeleaptă privind cele două produse. Trebuie să decizi care produs este cel mai potrivit pentru tine.

Împrumut pe termen scurt și lung: care este diferența dintre acestea?

Un împrumut pe termen scurt este un tip de credit care trebuie rambursat într-o perioadă de maximum un an. La rândul său, un împrumut pe termen lung este cel care are o scadență mai mare de un an, adică poate fi rambursat în rate a căror perioadă de plată depășește douăsprezece luni.

Avantajele unui împrumut pe termen scurt

Un împrumut pe termen scurt îți dă posibilitatea să obții bani imediat. Poți oricând solicita un credit online sau un credit folosind o aplicație de creditare pe mobil.

În general, persoanele care apelează la astfel de credite primesc rapid un răspuns, ceea ce înseamnă că primesc banii în contul lor bancar în doar câteva minute.

Când soliciți un astfel de credit nu ai nevoie de multe documente. De obicei, ai nevoie doar de cartea de identitate, un număr de cont în care să primești depozitul și informațiile tale de contact. Nu va trebui să te aduni tot felul de documente și nici nu va trebui să mergi la vreun birou de credite pentru a primi și formaliza împrumutul pe termen scurt, ceea ce simplifică foarte mult procesul de depunere a cererii.

Microcreditele sunt de asemenea incluse în această categorie, care trebuie rambursate într-o perioadă de maximum 30 de zile. Ratele dobânzilor pe termen scurt sunt mai mici decât ratele pe termen lung.

Dezavantaje ale unui împrumut pe termen scurt

Suma împrumutului nu este de obicei foarte mare. În general, vorbim de credite care nu depășesc 4000 lei.

Citeste si...
Horoscopul zilei de joi, 19 februarie. Ce rezerva astrele fiecarei zodii

În cazul în care soliciți un astfel de împrumut ești obligat să-l returnezi într-o perioadă scurtă de timp ( 6 luni dacă folosești o aplicație de credite pe mobil). Această perioadă nu este potrivită pentru toți clienții care consideră că solicită un împrumut pentru a acoperi o nevoie. Prin urmare, trebuie să te gândești foarte bine înainte de a solicita un împrumut pe termen scurt. Nu poți amâna returnarea lui. Acesta va trebui returnat la termenul stabilit.

Avantajele unui împrumut pe termen lung

 Opțiunea de returnare a banilor pe o perioadă lungă de timp, îți permite să alegi numărul de rate care te vor face să te simți mai confortabil în ceea ce privește plata lor.

Împrumuturile pe termen lung sunt mai bine adaptate la bonitatea fiecărui utilizator. În multe cazuri, contractele de împrumut pe termen lung pot fi modificate sau renegociate.

Dezavantaje ale unui împrumut pe termen lung

Dobânda pentru un împrumut pe termen lung este de obicei mai mare decât cea pentru un împrumut pe termen scurt.

Împrumuturile pe termen lung necesită, de obicei, adeverință de salariat, garanții sau documente care dovedesc bonitatea clientului.

O altă problemă de luat în considerare este entitatea de la care se solicită împrumutul. De obicei, băncile au procese mai lungi pentru procesarea împrumutului. Cu toate acestea, astăzi există posibilitatea de a solicita creditul direct de pe telefonul mobil. Furnizorii de împrumuturi de acest gen oferă condiții diferite decât băncile tradiționale, fără a fi necesar să le oferi documentate precum adeverință de salariat sau garanții care să justifice bonitatea ta.

Așadar, ținând cont de cele împărtășite mai sus, trebuie doar să iei o decizie. Dacă vrei un credit pe termen scurt, îți recomandăm să iei apelezi la o aplicație de credite rapide pe telefon. Vei primi banii în doar 30 de minute. Problemele tale financiare se vor rezolva rapid.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.