Noul Cod Fiscal. Impozitul pe locuinţe ar putea să se dubleze începând de anul viitor, ajungâng chiar și de șase ori mai mare în anumite situații excepționale. Premierul Victor Ponta a negat vehement informațiile prezentate de presă în toamna anului trecut care anunțau aceste creșteri de taxe și impozite la terenuri și locuințe.

19_taxe777_47859500

Noul Cod Fiscal. Impozitul pe locuinţe nu va mai fi limitat la 0,1% din valoarea impozabilă, ci va fi stabilit între 0,08% şi 0,2% de către primării, iar proprietarii care nu îşi îngrijesc casele şi/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de şase ori mai mare faţă de nivelul standard.

Noul Cod Fiscal. Majorările de impozite sunt prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal redactat de Guvern, potrivit Mediafax.

Noul Cod Fiscal. În luna noiembrie, presa a prezentat un document al Ministerului Finanţelor, din care rezulta intenţia Guvernului de a majora impozitele locale pe terenuri şi imobile cu câte 25% în 2015 şi 2016, informaţie negată atunci de către autorităţi, în contextul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Noul Cod Fiscal. Conform proiectului prezentat acum de Guvern, din ianuarie 2018, impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării tot de şase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv.

Noul Cod Fiscal. Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.

Noul Cod Fiscal. De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an.

Noul Cod Fiscal. Documentul nu menţine prevederea actuală conform căreia, în cazul clădirii utilizate ca locuinţă şi a cărei suprafaţă construită depăşeşte 150 de metri pătraţi, valoarea impozabilă este majorată cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătraţi sau fracţiune din aceştia şi nici nu mai prevede majorarea impozitului cu 65-300% pentru persoanele fizice care deţin două sau mai multe clădiri, informaţie anunţată de MEDIAFAX în vara anului trecut.

Citeste si...
Guvernul vrea să renunţe la Cota unică