Atenția acordată persoanele de vârstă a treia are o importanță mai mare decât credem.

În secolul 21 încă nu suntem conștienți de importanța îngrijirii corespunzătoare a persoanelor în vârstă. Îngrijirea nu este o chestiune necesară numai pentru binele lor, ci este și o problemă de etică și cultură. Modul în care ne tratăm bătrânii ne definește nu numai ca oameni, ci și ca societate.

Se știe că persoanele în vârstă trebuie tratate cu mai mult respect de către adulți și copii. Istoria ne indică că așa au stat lucrurile încă din cele mai vechi timpuri. Și ar trebui să fie în continuare așa. Dar, din păcate, în acest secol XXI, nu este așa.

Respectul nu trebuie oferit doar anumitor persoane în vârstă, înțelegând ca atare persoanele cunoscute. Respectul începe de la bunicii noștri și se îndreaptă către orice persoană mai în vârstă. Tratarea vârsnicilor cu dragoste și respect este un lucru important și pozitiv atât pentru ei, cât și pentru noi.

Atenția acordată vârstnicilor trece dincolo de îngrijirea propriu-zisă

Nu este vorba doar de a acorda suficientă atenție și grijă persoanelor în vârstă. Este vorba despre un lucru care merge ceva mai departe. Este o chestiune ce ține de educație, de valori și respect pentru bătrânii noștri.

Orice relație umană și interpersonală trebuie să se bazeze pe acceptare reciprocă chiar și în cazurile în care există diferențe. De asemenea, fiecare ființă umană trebuie să se bucure de autonomia pe care o merită. De exemplu, dacă pentru un membru al familiei, de exemplu, tatăl / mama este foarte important să continue să trăiască în casa sa, în calitate de copii, nu ar trebui să decidem unilateral în legătură cu viitorul său, cu excepția cazului în care există motive pentru a face acest lucru sau situația îl impune.

De multe ori ca adulți tindem să decidem pentru bătrânii noștri. Chiar și în acele cazuri în care se află încă într-o situație și o poziție de autonomie. Chiar și când încă pot să decidă cu privire la parcursul vieții lor.

Cu toate acestea, este important de reținut că pot exista excepții și că, în multe cazuri, noi adulții suntem cei care observăm limitele și trebuie să îi convingem să accepte să fie îngrijiți de altcineva.

Citeste si...
Motive de teama pentru sexul anal! Vezi cele mai tabu intrebari pe care ti le pui la acest subiect

Respect pentru integritatea persoanelor în vârstă

În acest articol nu vrem să ne concentrăm asupra persoanelor în vârstă care au nevoie de sprijinul copiilor lor. Vrem evidențiem situațiile în care copiii decid, fără a ține cont de părerea părinților lor.

 Decizia lor este precedată de obicei de o tendință care a marcat relația de ani buni. Gesturi mici care transformă modul de relaționare și care diminuează atenția oferită persoanelor în vârstă.

Să spunem că a decide fără a lua în considerare membrul familiei noastre este vârful aisbergului. Dar ce s-a întâmplat înainte ca acest lucru să aibă loc? De ce o astfel de decizie?  

De cele mai multe ori nu îi ascultăm pe bătrânii noștri. Și acest lucru explică în multe cazuri de ce decidem pentru ei. În majoritatea cazurilor nu ne facem timp să le ascultăm doleanțele. Nu avem răbdare să le vedem pe chip suferința, deznădejdea. Uităm că datorită eforturilor lor suntem oamenii de astăzi.

E trist, foarte trist să uiți ce înseamnă respectul față de părinți. Totul ar fi foarte diferit dacă le-am citi gândurile nerostite dar afișate în privire și ne-am da seama că ei vor să fie îngrijiți, dar nu oricum și nu oriunde, ci acasă.

Atunci am înțelege că soluția pentru ei o reprezintă apelarea la un serviciu de îngrijire bătrâni la domiciliu în Timișoara. În prezent, serviciile de îngrijire bătrâni acasă sunt una dintre cele mai bune soluții pentru ca aceștia să aibă parte de îngrijirea necesară atunci când noi nu putem să le-o oferim. Prin urmare, ori de câte ori avem nevoie de servicii de curățenie și menaj ușor pentru bătrâni trebuie doar să să accesăm linkul https://thecarehub.ro/curatenie-pentru-batrani/ și vom afla cum pot apela la ele.

Trăind într-un mediu sănătos și îngrijit, bătrânii noștri vor continua să zâmbească și să simtă măcar puțin gustul minunat al fericirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.