Life

Importanța culorilor pe care le porți

accesorii și bijuterii

Te întrebi cât de importante sunt culorile acelor accesorii și bijuterii pe care le porți? Suntem aici pentru a te lămuri și pentru a clarifica odată pentru totdeauna faptul că aceste bijuterii pentru femei împărtășesc aceleași simbolistice ale culorilor, însă hai să vedem despre ce este vorba.

Albul este o reflectare a luminii, este perceputa ca fiind culoarea purității, curățeniei si siguranței.  Albul mai semnifica neutralitate si purificare. Este folosit adesea pentru noi începuturi si este asociat cu ideea de bunătate. In accesorizare albul poate fi mereu folosit ca sursa balansării culorilor.

Negru poate avea un efect copleșitor pentru ca nu emite lumina. Inspira putere (mentala) si autoritate. Da senzația de mister si fascinează prin posibilități. Este conținătoare de emoții profunde tocmai pentru ca în întuneric se poate găsi orice. Este simbol universal pentru conceptul de rău. Negrul nu se sparge de nici o alta culoare, in schimb poate sparge, întrerupe orice culoare. Îmi place sa spun ca pot fixa limite cu ajutorul negrului.

Griul este o trecere dinspre alb spre negru. Senzația pe care o produce este de constanta si monotonie. Nu întâmplător, este culoarea drumurilor pe care mergem: clar duce undeva si este stabil. Totuși, prea mult gri este asociat cu stări mentale negative de depresie. Transmite conservatorism.

Roșu. Este o culoare care prin definiție stimulează: inima bate mai repede, respirația se accelerează. Așadar, roșu este furie, agresivitate, dar si pasiune, erotism. Rosul atrage atenția, poate însemna atracție, dar și interdicție. La haine, roșul da o ușoara senzație de greutate si, evident, o vizibilitate crescuta.

Galben. La vederea galbenului apare o stimulare benefica a metabolismului, dar si a sistemului nervos, pentru ca se produce o descărcare de serotonina, de aici si impresia de optimism si energie. Este un bun stimulent pentru intelect si creativitate. Este des folosit in strategiile marketing, pentru creșterea vânzărilor.

Verde. La nivelul organismului, verdele produce o relaxare si o detensionare. De aceea, este considerata o culoare care calmează si echilibrează. Fiind o culoare foarte prezenta în natura, este liniștitoare si obișnuită ochiului uman. Verdele exprima renaștere, viață si cruditate.

Albastru. Induce o senzație de calm pentru ca încetinește ritmul cardiac si respirator. Astfel, este asociat cu spiritualitatea, pacea si stabilitatea – sunt o mulțime de uniforme albastre, nu? Poate din toate aceste motive este si o culoare atât de populara în preferințele oamenilor. In exces poate fi prea răcoritor, poate induce o senzație de umezeala.

Maro. Este o culoare a neutralității organice. Simbolizează originea tuturor lucrurilor, este culoarea pământului, de aceea sta în spatele unor concepte precum stabilitate, relații puternice si încredere. Poate fi asociata planurilor foarte stabile. Pentru produse, duce cu gândul la natural si organic.

Din câte puteți observa, am ales să nu păstrăm informațiile doar în domeniul handmade, așa că am îndrăznit să avansăm puțin și să vă prezentăm cât mai multe idei despre ce înseamnă culoarea și cum poate aceasta fi folosită în diverse medii.

Accesorizati-vă cu stil și multă culoare!

blank