Pandemia de Covid-19 din România a adus schimbări majore caselor de pariuri din țara noastră.

Ținem minte cu toții efectele pandemiei asupra sportului internațional – meciuri, turnee și evenimente suspendate sau anulate, sportivi în vacanță prelungită și o mulțime de pariuri online. Spre exemplu, Euro 2020 a fost amânat până în iunie 2021 (se vor juca meciuri inclusiv în România), în timp ce Jocurile Olimpice din Japonia vor începe pe 23 iulie anul acesta. 

Industria jocurilor

La fel ca în multe alte domenii, industria jocurilor de noroc și a pariurilor sportive se confruntă cu condiții fără precedent în această nouă eră epidemiologică. Cu atât de multe restricții și cu majoritatea județelor carantinate, majoritatea echipelor din ligile inferioare se confruntă cu probleme financiare grave. Ca efect, numărul pariurilor disponibile la agenții pe diviziile 2 și 3 s-a redus semnificativ. 

Totuși, marile ligi din Europa, precum La Liga, Primera Division sau Premier League sunt disponibile, iar jucătorii au la dispoziție toate tipurile de pariuri. Majoritatea caută cota 2 azi, ceea ce este extrem de simplu, deoarece competițiile s-au redeschis și există o mulțime de meciuri din care să aleagă. 

Efecte pozitive

Pandemia de Sars Cov-19 a avut mai multe efecte pozitive asupra industriei pariurilor. Acestea includ elementul de diversitate și creșterea pariurilor pe sporturile virtuale. Mai jos poți vedea mai multe detalii.

Diversitate și trenduri noi

Covid-19 a forțat multe case de pariuri să ofere jocuri de cazino. Ca rezultat, majoritatea site-urilor de pariuri are acum dealeri live, poker, bingo, jocuri de masă sau păcănele din care jucătorii pot alege. Cu atât de multe evenimente amânate și cu multe altele anulate, jucătorii au început să caute alternative care să-i satisfacă. Jocurile de tip slot machine și ruleta sunt printre preferatele jucătorilor în această perioadă. 

Sport virtual

Citeste si...
Cristi Borcea IESE din PUŞCĂRIE

Jocurile de cazino nu sunt singurele alternative disponibile. Pentru fanii înfocați ai sportului, jocurile virtuale au luat locul competițiilor sportive. În plus, meciurile sunt extrem de scurte și ai ocazia de a face foarte mulți bani într-un timp foarte scurt. Fotbalul virtual, în special, este pe un trend ascendent și în viitor fiecare casă de pariuri va oferi astfel de tipuri de pariuri. Această creștere a popularității sporturilor virtuale este benefică atât pentru casele de pariuri, care vor avea mai mulți clienți, cât și pentru jucători, deoarece beneficiază de o mai mare varietate de jocuri.  

Există și un efect negativ

Pe lângă toate beneficiile prezentate mai sus, pandemia de Covid-19 a venit și cu câteva efecte mai puțin plăcute.

Datorită faptului că tinerii au din ce în ce mai mult timp liber, aceștia tind să parieze mai mult decât ar trebui. Ca rezultat, majoritatea caselor de pariuri din România au implementat strategii care să ajute pariorii să prevină pariatul excesiv. 

Industria pariurilor reprezintă unul dintre sectoarele care au avut cel mai mult de câștigat de pe urma pandemiei. Multe site-uri s-au bucurat de o creștere considerabilă a jucătorilor, iar aceștia din urmă au avut parte de multe jocuri noi care să compenseze pentru lipsa competițiilor sportive din această perioadă.