Alegerea iluminatului exterior potrivit este esențială pentru a putea sta în grădina, în liniște, să priviți cum apune soarele. Această caracteristică nu se datorează numai unei probleme funcționale de vizibilitate pe timp de noapte, ci și faptului că un mediu exterior bine iluminat este un spațiu sigur și, prin urmare, un loc în care să vă simți cu adevărat bine.

În plus, iluminatul exterior poate fi un element decorativ perfect, dacă este aranjat astfel încât mediul înconjurător, formele și particularitățile sale să fie apreciate. Iată recomandările cărora ar trebui să le acordați atenție și soluțiile cele mai potrivite.

Iluminat exterior: recomandări pentru a face alegerea corectă

Pentru a crea un sistem de iluminat exterior care să fie, în același timp, eficient și plăcut din punct de vedere estetic, există câteva recomandări de implementat și greșeli de evitat.

Trebuie să rețineți întotdeauna că rezultatul final ar trebui să ofere un sentiment de bunăstare celor care au parte de el. Imaginați-vă că vă bucurați de o noapte răcoroasă de vară, după o zi călduroasă, citind o carte sau așezați la masă cu familia sau chiar la piscină, gata pentru o petrecere cu prietenii. În aceste situații, iluminatul exterior nu este un detaliu, ci un element fundamental pentru a crea atmosfera perfectă, care va acționa ca un design pentru cele mai frumoase amintiri.

Doriți ca această viziune să devină o realitate? În primul rând, zonele spațiului exterior care ar trebui să fie iluminate trebuie să fie amplasate cu exactitate, încercând să nu omiteți colțurile întunecate. Crearea punctelor de lumină adecvate este decisivă pentru evaluarea întregului mediu, care va fi, în acest fel, sugestiv și primitor. Nu uitați să oferiți întotdeauna iluminare adecvată locurilor de acces sau de trecere, cum ar fi aleile, astfel încât acestea să fie bine vizibile în timpul nopții, pentru a favoriza trecerea pe tot parcursul anului, întotdeauna cu confort maxim.

În plus, pentru a crea o atmosferă elegantă, se recomandă evitarea sistemelor de iluminat prea intense. De fapt, o sursă de lumină prea puternică ar putea strica atmosfera, și ar fi enervantă pentru ochi. Așadar, optați pentru o iluminare exterioară eficientă, dar mai ales discretă și echilibrată, fără nimic în exces.

Ce soluții să alegeți pentru a lumina spațiul exterior?

Există numeroase soluții pe piață pentru iluminatul exterior, important este să alegeți având în vedere că fiecare zonă specifică spațiului exterior necesită un tip de iluminat adecvat funcției sale.

Iluminați pergole, alei și spații verzi

Pentru a ilumina o cale, puteți instala felinare de grădină la distanță unele de celălalte, pentru a evita efectul luminii de zi, dar oferind totuși vizibilitate pasajului. Pe de altă parte, spoturile pentru alei oferă un rezultat și mai discret și mai elegant, deoarece difuzează lumina pe sol, un lucru foarte util pentru a indica o alee fără să orbească.

Dacă doriți să puneți în valoare o anumită zonă, cum ar fi un spațiu verde, un pâlc de flori sau o piscină, soluția ideală este să alegeți spoturi incastrabile pentru sol, de preferință cu un fascicul de lumină proiectat în sus, care să delimiteze și să evidențieze zona.

În ceea ce privește iluminarea foișorului exterior, în primul rând este necesară analiza funcției pergolei. Dacă este destinată zonei de prânz / cină, se recomandă amplasarea unei surse de lumină definite pe masă, cum ar fi lămpile tip pandantiv sau o lampă de tavan. Cu toate acestea, dacă pergola funcționează ca zonă de relaxare, va fi suficientă o iluminare mai difuză.

Cea mai practică și inovatoare soluție de design este utilizarea iluminatului integrat direct în copertinele exterioare, de obicei cu leduri instalate în părțile fixe sau mobile ale pergolei.

Lumini LED și energie solară

În alegerea iluminatului de grădină, iluminatul exterior LED este din ce în ce mai utilizat. De asemenea, se folosește energia solară. Datorită versatilității și eficienței ridicate, tehnologia LED permite maximizarea spațiului extern, creând soluții personalizate. În plus, este o alegere extrem de durabilă, atât în ​​ceea ce privește economiile de energie, cât și impactul asupra mediului.

Pe de altă parte, un sistem de iluminat cu energie solară elimină orice problemă legată de asamblare, deoarece nu necesită dezvoltarea unei instalații reale.

Sperăm ca aceste câteva sfaturi să vă fie de folos în alegerea soluției potrivite. Totodată, vă putem spune că soluția potrivită pentru iluminat exterior o puteți găsi accesând linkul https://www2.meethue.com/ro-ro/produse/lampi. Cumpărături inspirate vă dorim!

Citeste si...  Vezi ce ți-au pregătit astrele în această duminică