Ilie Năstase a dezvăluit încă un episod amuzant din lunga prietenie care îl leagă de Ion Țiriac. Nasty a povestit cum a transportat o pușcă de-a omului de afaceri cu avionul, chiar când izbucnise Revoluția din 1989.

”Eu eram cu pușca într-o geantă de piele. Eram cu Cornel Dinu și mă duceam cu ea la aeroport. Atunci s-au împușcat niște soldați…

Aveam totul de la poliție, era pușcă de vânătoare. M-am suit cu pușca în avion! Ambasadorul Franței m-a băgat în avionul în care era toată ambasada. Eram într-un Air France! Îmi spunea că nu ne va ataca nimeni…

Când am ajuns la Paris, i-am pus lui Țiriac în brațe pușca. `Băi Năstase, tu ești zdravăn la cap?`. `Cum adică?!`. `Bă, dacă te împușcau aia că erai cu pușca? Ești inconștient!`. Eu am plecat cu primul avion pe 23 decembrie 1989 și i-am dat pușca la un restaurant lângă Arcul de Triumf din Paris… Chiar puteam să mor!”, a spus Năstase, citat de Gazetă.

Citeste si...  Vremea se răceşte brusc. Cod galben de NINSORI şi PLOI abundente - HARTA

România a pierdut 3 finale de Cupa Davis cu Năstase și Țiriac în echipă
România a ajuns în ultimul act al Cupei Davis în trei rânduri, dar a fost învinsă de fiecare dată. În 1969, finala Statele Unite – România s-a terminat 5-0.

Partida s-a reeditat doi ani mai târziu și tot americanii au avut câștig de cauză, scorul fiind strâns (3-2). Tricolorii s-au recunoscut învinși de SUA și în 1973, tot cu 3-2. De fiecare dată, echipa noastră a fost reprezentată de perechea Năstase-Țiriac.