Ilie Năstase a vorbit despre situaţia actuală din tenisul românesc. Fostul mare jucător este de părere că Simona Halep ar trebui să îşi concentreze toată energia asupra turneelor de Mare Şlem.

”E un an important. Suntem o Federaţie importantă, mai puţin băgaţi în seamă de Minister, dar ăştia suntem. Aşteptăm bugetul pe care nu l-am primit de doi ani. Eu voi ajuta cu tot ce pot Federaţia, la fel ca Ion Ţiriac, chiar dacă eu nu mai fac parte din ea. Lucrurile merg rău în tenis, ca în tot sportul. Nu am primit bugetul de doi ani. Copiii nu pot fi trimişi la turneele de copii, sunt multe probleme. E România”, a declarat Ilie Năstase pentru Gazeta Sporturilor.

Citeste si...
Vezi ce o asteapta pe Simona Halep la Sydney

”La ora actuală, avem rezultate foarte bune în tenis, avem un fost număr 1 mondial. Tenisul e sport olimpic, dar eu nu îl consider sport olimpic. Acum, dacă avem număr 1, nu consider că avem şi medalie. Eu cred că trebuie să se concentreze mai mult pe turneele de Grand Slam, să joace mai puţin turneele neimportante”, a mai spus Ilie Năstase.