Linia de tramvaiului 41, pentru transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Bucureștiului, își va relua parțial activitatea începând cu data de 31 august, după ce a fost închisă pentru o perioadă de două luni, anunță STB.

„Linia de tramvaiului 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant.

Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele „Piața Presei Libere” și „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda”, arată un comunicat al STB, citat de Mediafax.

STB SA va menține în continuare liniile navetă de autobuz 641 și 642 pentru preluarea călătorilor și, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcționa între terminalele „Ghencea” și „Lujerului”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu.

Citeste si...  Dăncilă o tine pe a ei şi susţine că ar propune-o din nou pe Gîrbovan la Justiţie

Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale „Lujerului” amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond, arată sursa citată.

„Din simulările efectuate pe computer de STB SA, în condițiile de mai sus, intervalul de succedare între două tramvaie consecutive va fi de 3-4 minute la orele de vârf, față de 2-3 minute cât era intervalul înainte de suspendarea liniei”, a precizat directorul general al STB SA, Andrei Creci în comunicat.

Directorul STB mai precizează că instituția va monitoriza fluxurile de călători în zona deservită de această linie și va propune forurilor decizionale modificări ale capacității de transport, în funcție de cerere.