Denise Coates (52 de ani) a devenit cel mai bine plătit CEO care coordonează Stoke City din Marea Britanie. Fondatoarea unei companii de pariuri din Marea Britanie și-a oferit singură un salariu de 323 de milioane de lire sterline în 2019, de 2000 de ori mai mult decât câștigă premierul Boris Johnson, anunță BBC.

Implicată și în activitatea clubului Stoke City, locul 22 din Championship, Denis Coates a atins o bornă istorică în acest an. Coates și-a doborât recordul din 2017, când a încasat 265 de milioane de lire sterline. Conform Forbes, fondatoarea companiei de pariuri are o avere totală de circa 10 miliarde de lire sterline.

Denise Coates este fiica lui Peter Coates, cel care în acte figurează drept patronul clubului Stoke City. În vârstă de 81 ani, Peter Coates i-a permis fiicei sale să se implice în activitatea clubului. Soțul lui Denise Coates, Richard Smith, este unul dintre directorii echipei din eșalonul secund.

Înainte de a fonda compania de pariuri, în anul 2000, Denise Coates a lucrat pe post de caseriță la o altă casă de pariuri. La început, Denise Coates a fost sprijinită de tatăl ei, care de-a lungul timpului a strâns o sumă importantă din imobiliare. Averea lui Peter Coates se ridică la 750 de milioane de lire sterline.

Citeste si...
Sindicaliștii care au ajuns în Parlamentul României. Cine sunt, ce averi au și cu ce s-au remarcat

În ultimii trei ani, Denise Coates a adunat circa 820 de milioane de lire sterline
Suma încasată de CEO-ul Denise Coates în 2019 este de 9.500 de ori mai mare decât salariul mediu din Marea Britanie.

În ultimii cinci ani, salariul lui Denis Coates a avut o creștere incredibilă:

Salariul încasat în 2014 – 13 milioane de lire sterline
Salariul încasat în 2015 – 30 de milioane de lire sterline
Salariul încasat în 2016 – 54 de milioane de lire sterline
Salariul încasat în 2017 – 265 de milioane de lire sterline
Salariul încasat în 2018 – 220 de milioane de lire sterline
Salariul încasat în 2019 – 323 de milioane de lire sterline
Cea mai bogată femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L’Oreal, care controlează o avere de 38.9 miliarde de dolari.

stoke city , avere , denise coates