Criterii alegiri țarai în care să-ți deschizi o firmă. Înfiinţarea unei firme în afara ţării de provenienţă a investitorului nu mai reprezintă o problemă, deoarece multe state facilitează desfăşurarea activităţilor comerciale în condiţii foarte bune. De aici vine dilema alegerii ţării în care un om de afaceri îşi va deschide firmă.

Criterii alegiri țarai în care să-ți deschizi o firmă. Multe state sunt deschise investiilor străine, una dintre cele mai populare destinaţii, chiar şi pentru oamenii de afaceri romani fiind Singapore. Astfel, cei care vor să deschidă afaceri în Singapore vor beneficia în primul rând de mai multe stimulente financiare.

Însă, care sunt celelalte principii după care un afacerist se poate ghida pentru a alege o ţară în care să înfiinţeze o firmă? Vă invităm să descoperiţi câteva mai jos.

Apropierea de ţară de origine a investitorului

Multe persoane care vor să înfiinţeze firme în alte ţări nu vor să se mute din propriile state, astfel încât aproprierea că distanţa este un factor important în alegeare ţării în care îşi vor desfăşura activităţile economice. Pentru investitorii europeni, deci şi cei romani, înfiinţarea unei firme în Olanda reprezintă o alegere inspirată, având în vedere conexiunile aeriene excelente pe care această ţară le oferă.

Uşurinţa cu care poate fi înfiinţată firmă

Citeste si...  Lucruri neştiute despre concubinaj?

Un alt reper luat în considerare de majoritatea investitorilor este uşurinţa şi rapiditatea cu care poate înfiinţată firmă. Tot în Europa, una dintre cele mai propice târî pentru începerea unei afaceri este Polonia. Astfel, înmatricularea unei firme în Polonia este gata în doar câteva zile, guvernul acestei ţări modernizând foarte mult sistemul administrativ şi punând foarte mare preţ pe interacţiunea favorabilă dintre cetăţeni/firme şi administraţiile locale.

Sistemul de impozitare

Unul dintre cele mai importante aspecte luate în considerare la alegerea ţării în care cineva ar putea demara o afacere este, bineînţeles, sistemul de impozitare. Cu cât acesta este mai flexibil, cu atât ţara respectivă va atrage mai mulţi investitori. Vestea bună este că, în Europa, destul de multe ţări oferă un astfel de sistem de impozitare, printre cele mai cunoscute fiind Malta şi Cipru.

Deşi alegerea unei tari pentru a deschide o firmă poate fi dificilă, faptul că există destul de multe posibilităţi nu poate veni decât ca o veste bună pentru cei care vor să înfiinţeze firme noi sau să extindă afaceri existente. De asemenea, această mică “dificultate” poate determina un om de afaceri să îşi stabilească mult mai bine prio