Procesul lui Darius Vâlcov de la Instanța Supremă bate pasul pe loc. Deși a trecut exact un an de la condamnarea în primă instanță, judecătorii nu au motivat, încă, verdictul, astfel că nu poate începe apelul.

În februarie 2018, Darius Vâlcov a primit opt ani de închisoare. Decizia de atunci a menținut sechestrul pus pe averea politicianului, inclusiv pe tablouri și lingouri de aur.

Condamnat pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, Darius Vâlcov a primit și un spor de pedeapsă.

Așa s-a ajuns la sentința de opt ani cu executare. După dictarea verdictului, magistrații ar fi trebuit să îl motiveze în scris.

Citeste si...  Un nou scandal la FRF! Auditul va da peste cap lumea fotbalului

De multe ori, întârzierile apar din cauza volumului mare de activitate. În cazul lui Vâlcov, de la condamnarea în primă instanță a trecut fix un an. În lipsa motivării nu poate începe apelul, la finalul căruia politicianul va afla dacă merge la închisoare.

Vizat și în alte dosare penale, Darius Vâlcov a fost numit consilierul premierului Viorica Dăncilă în ianuarie 2018. În ciuda acuzațiilor din justiție, el a fost susținut de liderii puterii.