Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că interesul lui Klaus Iohannis este să intre în turul doi la prezidenţiale cu Viorica Dăncilă. El a afirmat că, dacă Iohannis intră în turul doi cu Dan Barna, liderul USR va avea electoratul PSD de partea lui.

„Dacă discutăm foarte pragmatic, interesul preşedintelui Iohannis este că doamna Dăncilă să între în turul doi, iar Barna să rămână în afară. Pentru că un Barna intrat în turul doi cu Iohannis, USR va avea electoratul PSD de partea lui. Electoratul USR va merge la Dăncilă în turul doi dacă nu, intră Barna. Vor merge să îi plătească lui Iohannis pentru că i-a atacat spre sfârşit de mandat”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte al României a adăugat că, după părerea lui, Dan Barna este mai atractiv pentru electoratul din turul doi, deoarece pare „proaspăt” în politică.

„În momentul de faţă pare că vom avea un tur doi cu reprezentantul PNL şi reprezentantul USR, cu Iohannis şi Barna. Pare, dar vom vedea ce evoluţii vor fi în PSD, unde este un adevărat spectacol. Personal cred că mai atractiv va fi Dan Barna, pentru că eu îmi pierd vremea şi citesc Constituţia, legile, deciziile CCR, în timp ce electoratul nu îşi pierde vremea cu asta. Dacă mai ascultă şi crede pe câte un politician, bine, dacă nu… Barna pare un om proaspăt, pare deşi nu e, mai are contracte cu statul. Depinde cum va fi tratată în campanie povestea. Depinde cât de tare va apăsa PSD pe acceleraţie cu poveştile astea”, a subliniat Băsescu.

Citeste si...
Dăncilă, discuţii de ultima ora cu Tariceanu şi Ponta, înainte de a desemna prezidenţiabilul PSD

Întrebat cu cine ar vota în turul doi la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aş vota cu Dan Barna.. Nu ştiu dacă aş vota acum cu Iohannis după ce am văzut cum se comportă grupul lor la PE. Cu Dan Barna mi-ar fi greu să votez pentru că nimic nu e cert la ei. Nu îi puteţi defini politic”.

El a susţinut, de asemenea, că este exclus să voteze cu PSD: „ Exclus. Mi s-ar uscă mână dacă aş vota PSD”, a mai spus fostul preşedinte.