Compania Facebook a anunțat că a suspendat zeci de mii de aplicații de pe platforma sa socială, ca parte a măsurilor luate în urma scandalului privind Cambridge Analytica, informează Mediafax.

Aplicațiile suspendate sunt asociate cu aproximativ 400 de dezvoltatori, a informat Facebook, adăugând că acest lucru nu este neapărat un indiciu că aplicațiile respective reprezentau o amenințare pentru utilizatori.

„Facem progres. Nu vom reuși să eliminăm tot, iar unele dintre lucrurile pe care le vom șterge va fi cu ajutorul altor entități din afara Facebook”, a informat compania într-un comunicat.

În luna iulie, Federal Trade Commission (FTC) a aprobat o amendă de 5 miliarde de dolari pentru Reteaua socială, după investiugația efectuată în privința modului în care compania a gestionat datele utilizatorilor.

Citeste si...  ULTIMA ORĂ: Oana Schmidt-Hăineală a învins CSM la ÎCCJ. Trebuie să se întoarcă la Ministerul Justiţiei

Cambridge Analytica, o companie specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea ce un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”.

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, care a fost deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi care a fost condusă de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale.