Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat de ce a apelat la FBI pentru un profil psihologic al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal.

„Este vorba despre solicitarea unei opinii secundare,apelarea la FBI o a doua opinie, pentru a ne forma convingerea cu privire la sinceritatea inculpatului”, a spus Felix Bănilă.

Declarația vine după ce procurorii au anunțat că au făcut o solicitare la FBI pentru asistență în privința profilului psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, DIICOT a cerut asistență de la FBI și pentru analiza în privinţa ADN-ului Luizei Melencu, una dintre presupusele victime ale lui Gheorghe Dincă.

Bănilă a explicat că este vorba despre o analiză pe care INML nu este omologat să o efectueze – extragere de ADN mitocondrial.

„Nu este vorba despre lipsă de încredere în institutul nostru”, a spus Felix Bănilă.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Citeste si...
Ministerul Justiţiei anunţă selecţia pentru funcţia de şef al DIICOT. Interviul, condus Tudorel Toader

Însă INML a precizat, în urma analizelor, că nu a putut fi stabilit ADN-ul din rămăşiţe, deoarece oasele erau calcinate excesiv, de aceea procurorii au cerut o nouă expertiză.

DIICOT a cerut, marţi, mamei Luizei, noi probe ADN, însă aceasta a refuzat procedura. Procurorii vor discuta din nou, mâine, cu Monica Melencu, despre recoltarea de probe biologice.

„Mama victimei a fost invitată pentru mâine și nu pentru astăzi la sediul Direcției pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice. După cum bine știți, o instanță de judecată, instanța competentă, a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obține probe de comparație și colegii mei vor proceda conform procedurii penale în raport și de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimțământul”, a spus Felix Bănilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.