Fostul impresar Giovanni Becali a povestit un episod amuzant petrecut cu mulți ani în urmă și în care protagoniști au fost Jose Mourinho și Gigi Becali.

”A venit odată Mourinho în România. Am plecat cu el, cu Gigi și cu Victor la Constanța, juca echipa națională. Cred că era un meci cu Franța, 2-2, când a marcat Florentin Petre. Ne-am dus cu un avion privat la Constanța.

Eu îi traduceam lui Gigi, iar Mourinho îl tot întreba: ’Ia zi, cum îl cheamă pe portarul vostru?’ Avea Gigi un portughez la echipă, pe Carlos Fernandes. Gigi zicea în acea perioadă că-i dă lui Carlos o sută de mii, numai să plece de la Steaua. De n-a râs Mourinho, că-l și cunoștea pe Carlos ăla”, a povestit Giovanni.

Citeste si...
UE va lupta împotriva știrilor false

Contextul episodului povestit de Giovanni Becali
România și Franța au remizat, scor 2-2, în octombrie 2008, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. ”Tricolorii” au terminat pe cinci acea grupă de calificare, sub Serbia, Franța, Austria și Lituania.

În toamna lui 2008, portughezul Jose Mourinho era la Inter, unde avea să trăiască o perioadă de excepție, încununată cu câștigarea Ligii Campionilor, în 2010.

Echipa lui Gigi Becali, care pe atunci încă se numea Steaua, nu îl mai avea în lot pe portarul Carlos Fernandes, devenit faimos pentru gafele sale. Goalkeeper-ul lusitan părăsise România în 2007, reîntorcându-se la Boavista, club de la care fusese cumpărat de Gigi Becali.