Actualitate

Iată cum ne afectează reţelele sociale starea de sănătate

Studiile au demonstrat că statul prea mult pe rețelele sociale are un impact important asupra sănătății. Au fost cazuri când social media mai mult i-a deprimat pe oameni sau
le-a distrus relațiile.

Totuși, există și anumite beneficii ale aestor site-uri de socializare. Printre acestea, se numără ajutarea persoanelor mai în vârstă să nu se simtă izolate și abandonate.
Dacă pentru mulţi dintre tineri social media îi poate face să se simtă singuri şi izolaţi, când vine vorba despre bătrâni, un cont de Facebook poate avea un efect contrar. Un proiect realizat în marea Britanie a evaluat impactul pe care computerul îl poate avea asupra unui grup de participanţi cu vârste între 60 şi 96 de ani – iar efectele au fost fantastice.

Persoanele care au fost învăţaţi să folosească PC-ul au avut sentimentul că erau pricepuţi, au participat adesea în activităţi sociale, li s-a îmbunătăţit capacitatea cognitivă şi s-au simţit mai siguri pe ei. „Persoanele izolate social sau care s-au confruntat cu singurătatea sunt mai vulnerabile la boli şi declin fizic şi mental. Tocmai de aceea sunt importante găsirea unor modalităţi pentru a sprijini conexiunile sociale ale oamenilor. Acest studiu a arătat modul în care tehnologia poate fi transformată într-un instrument folositor pentru întărirea legăturilor sociale şi sprijinirea bătrânilor din comunitatea noastră să folosească tehnologia poate avea un impact pozitiv asupra sănătăţii şi stării lor de bine”, a explicat Dr. Thomas Morton, şeful proiectului.

blank