Contestat de o parte a liberalilor din Bucureşti, Ludovic Orban a obţinut o victorie zdobitoare în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. După ce i s-a cerut demisia, Orban a obţinut exact ce îşi dorea, în privinţa Partidul National Liberal Bucureşti şi a organizaţiilor de sector.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, dizolvarea conducerilor organizaţiei PNL Bucureşti şi a celor şase organizaţii de sector. Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor de la alegerile europarlamentare. Ca urmare a acestei decizii, Ludovic are mandat pentru a formula el propuneri pentru şefia Partidul National Liberal Bucureşti şi a filialelor de sector, precum şi un plan de reconstrucţie în Capitală.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a anunţat luni că se retrage din această funcţie, în urma rezultatelor slabe obţinute la europarlamentare de organizaţia bucureşteană. Aceeaşi mişcare a fost făcută şi de 5 dintre cei 6 preşedinţi ai organizaţiilor de sector.

Citeste si...  De ce se temea, Ludovic Orban nu scapă!

Preşedintele Partidului National Liberal sector 2, Anca Boagiu, nu a dorit să demisioneze. În acest context, Biroul Politic Naţional a decis demiterea acesteia, cu 55 de voturi favorabile, patru „împotrivă” şi o abţinere, potrivit unor surse liberale.