Fotbaliștii traversează cu greu perioada pandemiei de coronavirus. O arată un sondaj efectuat de sindicatul fotbaliștilor profesioniști din Anglia și Țara Galilor, scrie The Guardian.

Aproape un sfert, 22% dintre cei chestionați, au recunoscut că s-au simțit deprimați sau că au luat în calcul să își facă rău. 69% au spus că se simt îngrijorați în privința carierei, iar 72% au declarat că au simțit anxietate și nervozitate.

Sondajul a cuprins 262 de fotbaliști și a fost efectuat în a doua jumătate a lunii aprilie și în prima jumătate a lunii mai. 24 dintre fotbaliști, adică 9% dintre cei care au luat parte la acțiunea organizată de sindicatul care îi reprezintă, au spus că au avut probleme cu diverse dependențe nocive.

Citeste si...  Proprietar de magazin, împușcat mortal de un copil în vârstă de 6 ani

Unul dintre conducătorii organizației, Michael Bennett, consideră că absența unei rutine a fost un factor agravant și a precizat că mai mult de 300 de fotbaliști au cerut ajutorul organizației.

”Ei nu știu dacă se vor mai întoarce la fotbal, dacă sezonul va mai fi relua, nu știu ce se va întâmpla. Sunt situații financiare cu cluburile care au suspendat sau au redus contracte”, a spus acesta. 32 dintre fotbaliștii au solicitat să discute cu un terapeut, a adăugat Bennett.