În presa din România, condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea este primul, cel mai mare şi aproape singurul subiect al zilei. Ziarele scriu că s-a încheiat o epocă. Fostul lider PSD este catalogat drept baron rapace, lipsit de scrupule, un om care a îngenuncheat statul, a siluit legea şi justiţia în interes personal.

Florin Negruțiu de la Republica scrie: „Mergea un prost spre Rahova. În vremea când mai schimbam păreri cu dl. Dragnea, poate ca l-am considerat șmecher, viclean, lacom, uns cu toate alifiile, însă niciodată prost. Ca baron transferat de la PD la PSD se diferenția de colegii săi pesediști așa cum velociraptorii se diferențiau de brontozauri. Era o specie nouă de baron, mai rapace, mai agil, mai lipsit de scrupule. Băieții veseli ai Partidului, cu Radu Mazăre drept cap al răutăților, erau niște mici Nicușori, fiul teribil al odioasei dictaturi și al sinistrei sale soții”.

Gândul titrează mare „The Day After Dragnea. Doamna Vasilica, văduvă de cîrmaci, pe talazurile guvernării. În mahmureala de după alegerile de ieri, acul ascuţit al sentinţei Înaltei Curţi cade cu zgomotul unui ciocan pe nicovală. Jupânatul Dragnea s-a sfârşit azi-noapte, în surlele unei victorii care i-a perplexat până şi pe învingători”.

Citeste si...  Incredibil! SRI ştia despre problema dezinfectanților din spitale

„PSD, salvat de Înalta Curte. Câștigătorul neașteptat din rândul social-democraților”, scrie Evenimentul Zilei. „Condamnarea liderului PSD lasă Camera Deputaților, dar și partidul, fără conducere. Opoziția s-a mobilizat în încercarea de a pune mâna pe șefia camerei inferioare”.

Nici ziare.com nu ratează subiectul. „Dragnea n-a fost singur” scrie pagina online. „Se încheie o epocă sinistră din istoria României. Epoca Dragnea, în care un om a îngenuncheat statul, l-a capturat, a siluit legea şi justiţia în interes personal. Şi e bine că nu se încheie în urma unei hăicuieli de partid, aşa cum a ajuns Liviu Dragnea tot mai sus în PSD”.

psd liviu dragnea condamnare liviu dragnea presa interna