Președintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o ședință privind deciziile de politică economică în contextul epidemiei de COVID-19, cu premierul Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a spus că e nevoie de „o finanțare bună pentru deficit, pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, el adăugând că nu e nevoie de repornirea, ci de revigorarea economică a României.

„Am discutat despre situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitiul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat la începutul anului. Acest deficit trebuie finanțat. Am avut o discuție despre ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. În România, nu putem vorbi despre repornirea economiei. Economia României nu a fost oprită”, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că e nevoie de finanțarea deficitului, pentru a nu se impune măsuri suplimentare de austeritate.

Citeste si...  Iohannis, mesaj pentru diaspora

„Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. E nevoie de măsuri coerente care ne permit să încurajăm economia, care este într-o situație specială”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că s-au găsit soluții pentru toate și că pentru punerea lor în practică toate entitățile care au fost la discuţii vor lucra împreună.

„Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a spus preşedintele.