Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Decesul lui Michael Jackson a survenit în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra. Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Cântăreața americană Janet Jackson a declarat că moștenirea muzicală a lui Michael Jackson, fratele său, de la a cărui moarte se împlinesc zece ani pe 25 iunie, „va dăinui” prin fanii săi, potrivit contactmusic.com, citat de MEDIAFAX.

Janet, de 53 de ani, a ales să nu comenteze controversatul documentar „Leaving Neverland”, de Dan Reed, apărut anul acesta și în care au fost lansate noi acuzații de abuz sexual la adresa lui Michael Jackson. Sora lui Michael Jackson a declarat, într-un interviu pentru The Sunday Times, că este sigură că fratele său va fi adorat mereu de fani pentru „impactul” pe care acesta și familia Jackson l-au avut asupra lumii.

„Îmi place să văd copii care îl imită, când adulții încă ascultă muzica sa. Îți arată impactul pe care familia mea l-a avut asupra lumii”, a spus aceasta. „Sper că nu sună arogant. Afirm doar o realitate”, a adăugat aceasta.

Janet, Tito, Marlon și Jackie Jackson, frații lui Michael, și Taj, nepotul acestuia, i-au luat apărarea starului pop, după lansarea documentarului.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse, de-a lungul timpului, numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani. În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise. Robson şi Safechuck sunt protagoniştii documentarului lui Dan Reed.

Citeste si...
EXCLUSIV: Oribil! Mihaela Rădulescu a arătat un detaliu horror, pe care sigur l-ar fi vrut bine ascuns!

Ce s-a intamplat cu copiii artistului
Când Michael Jackson a murit, acum zece ani, a lăsat în urmă trei copii, Paris Jackson, Prince Michael Jackson și Prince Michael Jackson II. A fost căsătorit cu asistenta medicală Debbie Rowe, între 1996 și 1999, care i-a dăruit doi copii concepuți prin fertilizare in vitro: Prince și Paris.

Născut pe 21 februarie 2002, Prince Michael Jackson II – Blanket sau Bigi, așa cum este numit în ultima perioadă – este aparent singurul copil biologic al lui Michael Jackson și ultimul său moștenitor.

Blanket a fost conceput, ca și frații săi mai mari, prin inseminare artificială, folosindu-se materialul genetic al tatălui său. Până acum s-a aflat cine este mama surogat, care i-a dat naștere lui Prince Michael Jackson II.

Copiii lui Michael Jackson poartă în coliere speciale, cenușa rămasă după incinerarea vedetei pop în 2009, arată surse citate de contactmusic.net

Prince Michael, acum în vârstă de 22 de ani, Paris, 21 de ani și Bigi, de 17 ani, ar purta rămășițele tatălui lor încastrate în bijuteriile care au forma unor inimi sfărmate. Tinerii apar rar purtând colierele în public.

În ciuda faptului că sicriul aurit care adăpostea trupul vedetei a fost depus într-o criptă din Marele Mausoleu din Parcul Forest Lawn Memorial din California, au apărut voci care susțin că mama artistului ar fi incinerat trupul lui Jackson pentru a descuraja jefuitorii de morminte. Familia a insistat să se păstreze și mormântul din Forest Lawn, pentru că multe vedete de la Hollywood sunt îngropate acolo.

„Cenușa lui Michael a fost împrăștiată în iubitul său Neverland, proprietatea care a avut un sens special pentru artist”, au spus sursele presei americane. „Copiii trăiesc de parcă Michael ar veghea în permanență asupra lor”, au explicat cei care au dezvăluit jurnaliștilor secretul familiei Jackson.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.