Featured, Life

Iată cea mai eficientă soluție să te lași de fumat

Un studiu efectuat recent a scos la iveala adevarul despre tigarile electronice. Sunt benefice sau nocive?

Un studiu efectuat in Marea Britanie a descoperit ca tigarile electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din aceasta tara sa renunte la fumat, in 2015.
Totusi, cercetarea in cauza, publicata in British Medical Journal (BMJ), nu are la baza un studiu clinic si nu constituie o garantie a unei legaturi dintre cauza si efect, dintre utilizarea tigarilor electronice si numarul de persoane care s-au lasat de fumat, mentioneaza sursa citata.
Alte lucrari, publicate anterior, au contestat ideea ca aceste dispozitive reprezinta un inlocuitor eficace al tigarilor obisnuite. Anumite studii au mers pana intr-acolo incat au sustinut ca tigarile electronice reprezinta pentru adolescenti ”o poarta de intrare” in lumea dependentilor de fumat.insa, o echipa de cercetatori condusi de Emma Beard de la University College London au relevat noi dovezi potrivit carora aceste dispozitive i-ar putea ajuta pe fumatori sa renunte la viciu.

Impactul pozitiv al tigarii electronice este posibil sa se datoreze si finantarii programelor publice menite sa ajute fumatorii din Marea Britanie, se mentioneaza in studiu.
Circa unul din cinci adulti fumeaza in Regatul Unit si aproximativ 2,8 milioane de adulti utilizeaza tigarile electronice, arata Agerpres.
O persoana de 40 de ani care renunta la fumat se poate astepta sa traiasca cu noua ani mai mult decat un fumator care a fumat in fiecare zi, sustin autorii cercetarii.
O scadere cu un punct, in 2015, comparativ 2014, a procentului de fumatori adulti ”indica faptul ca politica impotriva fumatului dusa in Marea Britanie functioneaza”, a declarat John Britton, directorul Centrului Britanic pentru Studii asupra Tutunului si Alcoolului. Acesta a estimat ca tigarile electronice ar fi putut avea o ”contributie semnificativa” la acest succes.

blank