Autoritățile din Moscova au demarat un program prin care vor oferi echivalentul a 144 de milioane de dolari celor care vor vota reforma constituțională propusă de președintele Vladimir Putin.

Modificările i-ar oferi lui Putin posibilitatea de a conduce țara pentru încă două mandate de câte șase ani, din 2024 până în 2036.

Progarmul ”Milioane de premii”, anunțat de primăria din Capitala Rusiei, va începe pe 25 iunie. În total, vor fi împărțite două milioane de vouchere pentru bunuri și servicii.

Acestea vor fi valabile până la finalul lui 2020. În program, sunt înscrise mai mult de 3.000 de firme, printre care mari centre comerciale și restaurante.

Citeste si...
Ce a votat ca europarlamentar Viorica Dăncilă în privința căsătoriei între persoanele de același sex

Votul va avea loc între 25 iunie și 1 iulie. În Moscova și în regiunea Nizhny Novgorod este permis votul online. Pentru cei din zonele izolate, a început deja exprimarea opțiunii prin corespondență

Sondajele de opinie au arătat că majoritatea rușilor sunt de acord cu modificările propuse de Vladimir Putin.

Aproximativ 350 de centre de vot au anunțat că nu își vor deschide porțile din cauza pandemiei de coronavirus. Peste un milion de oameni vor asigura însă procesul electoral în întreaga țară.