Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Daniel Suciu spune că la nivelul ministerului va face un bilanț de activitate pe ultimele șase luni, în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă a spus că va face evaluarea miniștrilor pentru primele șase luni ale acestui an.

„Pentru că vorbeați de evaluare, această evaluare nu o fac eu, ci o face doamna prim-ministru. Chiar și la nivelul ministerului pe care îl conduc voi face un bilanț al activității din ultimele 6 luni. În rest, evaluarea va fi făcută de doamna prim-ministru, decizia privind remanierea va fi luată de domnia sa, supusă deciziei și votului Comitetului Executiv Național și această este cea mai simplă explicație pe care v-o pot da”, a spus Daniel Suciu, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat dacă va trece cu bine de evaluarea premierului și dacă a îndeplinit obiectivele programului de guvernare, potrivit Mediafax.

Citeste si...
Arena Națională, administrată mai ieftin și mai eficient după rezilierea contractului cu UTI

Chestionat dacă poartă discuții cu șeful Executivului în această perioadă și cum se derulează procesul de evaluare, Suciu a răspuns: „Programul de guvernare votat în Parlament. Este un document public cu măsuri care sunt implementate, în curs de implementare sau neimplementate. Evident că am pus la dispoziția doamnei premier absolut toate datele relevante vis a vis de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare”.

Ședința CEx al PSD va avea loc pe 15 iulie. Printre subiectele de discuție este posibil să se numere și remanierea guvernamentală.

Potrivit surselor citate, în vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea.

Daniel Suciu a fost contracanditatul lui Eugen Teodorovici pentru funcția de președinte executiv al PSD.