Pe cand avea 18 ani, o studenta din Vancouver a facut furori pe internet dupa ce a publicat o imagine intitulata „Judecati”. Din poza, reieseau parerile oamenilor despre o femeie in functie de lungimea fustei pe care o poarta.

Iată ce spune lungimea fustei despre femei

Masuram femeile din priviri, la fel cum citim un cilindru gradat, dar nimeni nu recunoaste asta, pentru ca e o rautate. Imaginea asta e o descriere destul de precisa a ceea ce se crede despre femeile din ziua de azi”, scria atunci Rosea, studenta la design grafic.

Poza realizata de ea surprinde picioarele unei femei si apelativele pe care aceasta le primeste in functie de alegerea lungimea fuste vestimentația pe care o face.

Iată ce spune lungimea fustei despre femei

Rosea a povestit pentru Huffington Post ca i-a venit ideea in timpul cursului de stiinte: „Am vrut sa iau ideea unei masuratori impersonale, obiective, si sa o declin pe ceva personal. Oamenii ii masoara pe alti oameni, dar putini recunosc acest lucru.”

Citeste si...
Schimbările spectaculoase prin care a trecut Rita Mureşan

Lake a povestit ca proiectul foto a facut-o sa-si reevalueze propriile prejudecati despre alte femei: „Si eu credeam, de exemplu, ca toate femeile care poarta hijab sunt asuprite, dar nu e asa… Unele sunt foarte mandre sa o faca. Ma uitam in jur si judecam orice femeie care nu-si exprima sexualitatea intr-un mod pe care eu il consideram potrivit”, a scris ea pe Tumblr. „Imi place sa cred ca m-am schimbat in bine acum.”

Intrebata de ce crede ca fotografia rezoneaza atat de profund cu milioane de femei din intreaga lume, Lake a raspuns ca: „Este o articulare concisa si atractiva din punct de vedere vizual a ceea ce gandim multe. Cred ca suntem pregatite sa vorbim despre asprimea cu care suntem judecate. Manifestul meu a fost doar un mic impuls.”