Situația complicată din Orientul Mijlociu ar putea să afecteze și echipa de handbal masculin a clubului Dinamo. Gruparea din Ștefan cel Mare are în componență doi jucători din Iran, care ar putea să se întoarcă în țara lor.

Portarul Saeid Heidarirad și pivotul Alireza Mousavi sunt doi sportivi extrem de importanți pentru Dinamo. Cei doi ar trebui să fie piese de bază în play-off-ul pentru intrarea în Liga Campionilor, pe care clubul bucureștean urmează să-l dispute cu Sporting Lisabona, la sfârșitul lunii februarie.

În cazul în care Iranul va porni un război împotriva Statelor Unite, ca urmare a uciderii generalului Soleimani de către forțele americane, Heidarirad și Mousavi vor fi chemați înapoi în țară, ca să-și servească patria.

Cei doi iranieni ai lui Dinamo ar putea pleca înapoi în țara lor
Alireza Mousavi, 29 de ani, este un vechi component al lui Dinamo. Iranianul se află în România din 2015, unde a ajuns după o experiență de un an în Ungaria, la Tatabanya.

Saeid Heidarirad, 29 de ani, a impresionat în Liga Campionilor în tricoul lui Dinamo, cu paradele sale senzaționale. În septembrie 2018, portarul a fost blocat în Iran, după ce autoritățile locale descoperiseră că nu efectuase stagiul militar. Până la urmă, sportivul a putut să revină în România și să joace pentru echipa bucureșteană.

Citeste si...  Cataramă se visează președinte. Și-a dat demisia din PNL și își face partid

Deocamdată, oficialii clubului din Ștefan cel Mare sunt liniștiți și nu se gândesc că cei doi iranieni nu vor juca în play-off-ul Ligii Campionilor.

Experții spun că violențele vor escalada în Orientul Mijlociu
Uciderea generalului Soleimani de către SUA a declanșat un conflict care este pe cale să escaladeze. Analiștii în politică externă prevăd că violențele se vor înmulți în următoarea perioadă.

”Dintr-o singură lovitură, președintele Donald Trump a distrus cea mai importantă linie roșie din Orientul Mijlociu – granița dintre Iran și Irak. Pe această linie s-a dus un război de opt ani între aceste două națiuni din 1980 până în 1988 – și cu un cost de aproximativ 500.000 de vieți ale militarilor.

Acum, cu o singură acțiune prost considerată, Trump ar putea duce America într-un alt război major din Orientul Mijlociu”, a spus expertul David Andelman, citat de CNN.

dinamo , conflict iran-sua , conflict orientul mijlociu , alireza mousavi , saeid heidarirad