Guvernul așteptat, care se pregătea să gestioneze o eventuală pandemie în România, nu a mai fost învestit. Florin Cîțu, premierul desemnat, și-a depus joi mandatul, chiar înainte ca votul de învestitură să aibă loc.

În timp ce panica legată de coronavirus se extinde în România, în Parlament jocurile erau făcute să treacă Guvernul. Surpriză, însă, procesul de învestitură a fost anulat prin retregerea premierului desemnat. Totul s-a întâmplat la câteva ore după ce CCR a respins ordonanța anticipatelor și posibilitatea alegerilor în două tururi.

Atmosfera era relaxată până când deputații și senatorii au primit cu stupoare vestea că Florin Cîțu nu va mai participa la învestirea propriului Guvern.

”Huoo, rușine”, s-a auzit în Plenul Parlamentului la aflarea acestei vești, considerată de unii inadmisibilă în contextul crizei sanitare din prezent. În timpul discursului senatorului PSD Robert Cazanciuc, parlamentarii au părăsit sala.

Citeste si...  Kim Kardashian a făcut o donație pentru familiile afectate de coronavirus

Singurii care erau îngrijorați de epidemia de coronavirus erau câțiva dintre jurnaliști, care purtau măști.

Foto: Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, exclusă din PSD discută amical cu deputatul social-democrat Florin Manole.

Foto: Un alt personaj matusalemic care nu putea lipsi din peisajul din Parlament este Teodor Meleșcanu


Foto: Deputata USR Cosette Chichirău în timp ce face un live pe Facebook


Foto: Șerban Nicolae s-a lansat și el într-o discuție, alături de colega sa din banca din spate.