Fostul premier Petre Roman a declarat, pentru MEDIAFAX, că demersul procurorilor de a cere redeschiderea urmăririi penale pe numele său, în dosarul Revoluţiei, este „o absurditate”, o poveste cusută cu aţă albă, deoarece el a fost numit premier în 27 decembrie, iar între 22 şi 25 era „nimeni”.

„Sigur că ar fi multe de spus, dar cea mai evidentă absurditate care mă revoltă este că ei (procurorii, n.r.) zic că la data comiterii infracţiunii, Petre Roman era prim-ministru şi e complet fals. Eu am devenit prim-ministru în 27 (decembrie 1989, n.r) şi între 22 şi 25 eram nimeni, ca să zic aşa. E cusută cu aţă albă rău de tot povestea asta”, a declarat,  Petre Roman.

Fostul premierul a mai subliniat că, în opinia sa, instanţa de cameră preliminară nu va admite cererea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte.

„Asta e convingerea mea. Există un rechizitoriu de vreo 520 de pagini pe care eu l-am văzut şi care demonstrează între altele şi faptul că eu nu aveam cum să fiu implicat în ceea ceea ce s-a vorbit, în ceea ce era acuzaţia iniţială. (…) Există multe argumente, (…) ele au fost preluate de cercetarea respectivă şi in rechizitoriu există o motivaţie de ce Petre Roman nu are cum să fie implicat, e foarte lămurită acolo, în rechizitoriul care deja a fost trimis la camera preliminară. (…) Ceea ce au trimis ei acum e pur şi simplu fals”, a mai menţionat Petre Roman.

Citeste si...
Gabriela Firea iese la ATAC: 'Acest scenariu este halucinant'. Pe cine pune tunurile primarul Capitalei

“Singura mea întrebare este ce s-a întâmplat de au ieşit cu chestia asta acum, e foarte ciudat. (…) Pe lângă faptul că conţine un fals, ea (cererea procurorilor, n.r.) este şi total nemotivată şi nejustificată”, a mai subliniat sursa citată.

Precizările vin după ce procurorii de la Parchetul General au anunţat, luni, că au dispus infirmarea clasării dosarului Revoluţiei şi cer instanţei redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Petre Roman şi al lui Teodor Brateş, cu privire la infracţiuni contra umanităţii.

În urma examinării din oficiu de procurorul general soluţiilor de clasare, Parchetul General a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a dispus: infirmarea, ca netemeinice, a soluţiilor de clasare dispuse faţă de numiţii Roman Petre – fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi prim-ministru al Guvernului României şi Brateş Teodor – fost redactor-şef la Televiziunea Română, cu privire la infracţiunile contra umanităţii şi redeschiderea urmăririi penale în cauză.