PSD trebuie să răspundă dacă mai vrea o alianță cu ALDE, în viitor, a spus marți după-amiază Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE a adăugat însă că „lucrurile se deteriorează pe zi ce trece”.

„Să știți că aceasta e o chestiune pe care am tranșat-o de mult, la delegația permanentă, care a avut loc acum o săptămână și li s-a transmis foarte clar colegilor noștri că noi considerăm, la nivelul conducerii centrale, că localitățile și administrațiile locale trebuie să funcționeze. Locuitorii de acolo sunt mai puțin preocupați de alianțele politice la nivel central și sunt interesați să funcționeze serviciile publice, electricitate, apă, canalizare, curățenie. Deci, la nivel local nu știu cum vor evolua… unii au… au funcționat în plan local alianțele, în alte părți n-au funcționat. Sunt alianțe, în perioada asta în care am avut coaliția, între PSD și PNL”, a răspuns Tăriceanu, marți, întrebat de jurnaliști ce le spuneți colegilor din teritoriu care pledează sau au anunțat deja că vor menține alianțele locale cu PSD.

Citeste si...  Kovesi a criticat dur, în presa străină, modificările aduse legilor justiției

Întrebat dacă mai există vreo cale de alianță cu PSD, liderul ALDE Tăriceanu a spus că „la această întrebare trebuie să răspundă PSD, pentru că dacă adoptă această atitudine agresivă împotriva noastră, atunci sigur că punțile de comunicare nu vor funcționa”.

El a adăugat că „lucrurile se deteriorează pe zi ce trece”, întrebat dacă după alegerile prezidențiale ia în calcul o refacere a alianței cu PSD.