Coreea de Nord ar putea deveni una din „marile puteri economice” ale lumii dacă renunță la arsenalul nuclear, susține președintele SUA, Donald Trump, care urmează să se întâlnească săptămâna aceasta cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, informează site-ul postului BBC News, conform Mediafax.

„Președintele Kim (Jong-Un) realizează, probabil mai bine decât oricine altcineva, că fără arme nucleare, țara sa ar putea deveni rapid una din marile puteri economice ale lumii. Datorită locației și poporului (și a lui), are un potențial de creștere rapidă mai mare decât orice altă națiune”, afirmă Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Mesajul liderului de la Casa Albă vine la câteva ore după ce Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat că regimul de la Phenian continuă să reprezinte o amenințare nucleară.

Citeste si...  Iată ce povestește o româncă, din Italia, infectată cu coronavirus

Prezent duminică după-amiază la Balul Guvernatorilor, președintele SUA a afirmat că a dezvoltat „o relație foarte foarte bună” cu liderul nord-coreean.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.