La aproape o săptămână de la meciul dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, de la Turneul Campioanelor, urmele on-court coaching-ului în care Darren Cahill i-a adresat cuvinte dure sportivei noastre sunt încă prezente.

Antrenorul a fost invitatul SEN Breakfast și a acceptat să vorbească pe larg despre episodul care a stârnit atâtea controverse. Printre altele, australianul a dezvăluit că Simona Halep nu este supărată și că, după meci, i-a trimis o poză.

„Simona este o campioană absolută și este ok cu această abordare. De fapt (râde) mi-a trimis o poză după meci în care îmi trimite niște raze ucigașe cu ochii când sunt cu spatele, și un emoji care își acoperă ochii cu mâinile. Ne distrăm.

Să treci prin ce-a trecut ea, să revii după pierderea a trei finale de Slam și să continui să încerci, câștigând anul trecut la Paris și anul acesta Wimbledonul. Știe că o respect imens – este una din cele mai rezistente sportive din circuit.”, a mai spus australianul.

Darren Cahill către Simona Halep: „Ai fost o rușine pe teren!”
Antrenorul australian, care a interevenit de trei ori vineri, în timpul meciului cu Pliskova, a avut un discurs dur la on-court coaching-ul de la scorul de 3-2 pentru sportiva cehă în decisiv, fiind nemulţumit de cum a jucat Simona Halep după ce a condus cu 2-0.

„Simona, Simo, uită-te la mine! În ultimele trei game-uri ai fost o ruşine pe teren. Haide! Nu poţi să câştigi acest meci dacă joci cum ai făcut-o în ultimele trei game-uri!

Citeste si...  Statul a ajuns sa ia imprumuturi de la...copiii nostri

Trebuie să intri în meci. Concentrează-te pe teren. Nu ai avut niciun motiv să pierzi cum ai făcut-o aici. Pierzi energie, pierzi adâncime în lovituri. Ai vreo şansă să te regăseşti în acest set? Uită de scor! Cum o să închei acest meci? Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi.

Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi să continui aşa cum ai făcut-o în ultimele e game-uri şi nu ai nicio şansă. Aşa că măcar acordă-ţi o şansă şi intră din nou în meci! Fii tu însăţi! Joci destul de bine încât să fii din nou în postură câştigătoare, îţi pui din nou energia pe teren, o să câştigi acest meci!

Am încredere totală! Ia punct cu punct! Ai de ales. Este vorba de cum te defineşti tu ca sportiv şi ca şi concurent! Nici măcar nu e vorba despre rezultat aici, ci despre cum ai arătat în ultimele 15 minute. Aşa că, dacă eşti gata să o faci, fă-o! Hai!”, au fost cuvintele australianului de 54 de ani.

simona halep , darren cahill , on-court coaching , turneul campioanelor 2019