Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, după ce Guvernul Orban a fost demis, că dorește ca, împreună cu Victor Ponta, să facă o propunere comună de premier la Cotroceni.

„Guvernul Orban a căzut. Părerea mea este că e un pas foarte mare pentru democraţia României, mai ales pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare cum nu s-a mai întâmplat până acum. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, să treacă o moţiune cu un asemenea scor. Mă bucur, înseamnă că s-au trezit foarte mulţi colegi. Nu am reuşit eu să îi mobilizez atât de mult cât a reuşit domnul Orban. Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedinte. O să am o discuţie cu Victor Ponta cu privire la o propunere de premier, să avem o propunere comună. Nu noi avem problema de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză. Astăzi am avut o singură discuţie cu domnul Ponta şi am căzut de acord să mergem cu o propunere comună în ce priveşte prim-ministrul”, a declarat Marcel Ciolacu, după adoptarea moțiunii.

Citeste si...  Orban susține că salariul minim va crește de la 1 ianuarie

Ciolacu a precizat că nu va vota niciodată un guvern Orban. ”Nu voi vota niciodată un guvern Orban”, a afirmat liderul PSD, răspunzând unei întrebări.
Actualul Cabinet va funcţiona ca unul interimar, cu prerogative limitate.