Poliția Română atrage atenția că odată cu instaurarea stării de alertă, în traficul rutier, au revenit trotinetele electrice, ocazie cu care reamintește condițiile în care acestea pot fi folosite de pasionați.

La începutul acestui an s-a decis că trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

 Poliția Română precizează: Să nu uităm că de la începutul anului, acest mijloc de deplasare este reglementat prin lege, după cum urmează:

– viteza vehiculului utilizat să nu depășească 25 km/h.
– trotineta să fie echipată cu iluminare și inserții reflectorizante, pentru utilizarea pe timp de noapte.
– este interzisă celor cu vârstă mai mică de 14 ani, iar cei cu vârste între 14 și 16 ani trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție.
– nu mai pot fi conduse pe trotuar, cu excepția celor care sunt prevăzute cu pistă specială.
– doar pe drumurile unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 km/h.
– se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice!
– oprirea și staționarea trotinetelor electrice se va face pe partea carosabilă, acestea trebuind așezate lângă sau în paralel cu marginea părții carosabile, și nu pe trotuar.

Citeste si...  Carmen Iohannis a preluat, ca diriginte, o clasă de 'boboci': 'Sper să îi conduc până când se poate spre sfârşitul acestui liceu'

Avem rugămintea să luați în serios aceste reguli!
trotineta electrica,