Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CSAT, un plan de măsuri pe care le are în vedere şi pe care îl va prezenta membrilor Consiliului Suprem de Apărare al Ţării. Printre acestea se numără transformarea grupului de lucru interministerial într-un comandament dedicat, coordonat de Raed Arafat, demiterea tuturor celor care au gestionat apelul la 112, precum şi condiţii mai dure de angajare în serviciul de urgenţă.

„Am constatat, de asemenea, analizând raportul MAI, că au fost implicate în gestionarea acestui caz persoane cu o abordare de-a dreptul inumană, lipsite nu doar de profesionalism, dar și de responsabilitate pentru o viață omenească.”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina de Facebook.

De asmenea, Dăncilă menţionează că a trimis Corpul de Control al premierului în anchetă şi în cazul în care este vorba de o eroare umană cei vinovaţi trebuie să suporte rigorile legii.

Citeste si...  Pakistanez expulzat din România după ce s-a interesat de bombe pe internet

„Totodată, am trimis Corpul de control al Prim-ministrului în anchetă și în maxim o săptămână voi avea un raport. În cazul în care vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cer ca cei vinovați să suporte absolut toate rigorile legii. Cer să se facă dreptate până la capăt.”, scrie Dăncilă.

Vor fi luate măsuri şi pentru angajarea unui personal mult mai bine pregătit în serviciul de urgenţă 112.

„De asemenea, voi propune grupului de lucru condus de domnul Arafat o analiză și un plan specific pentru condiții de angajare mai ample și mai dure în serviciul 112, precum și un program de trainiguri intensive și evaluări continue pentru personalul din această structură.”

https://www.facebook.com