Gică Hagi s-a arătat nemulțumit de situația situaţia tricoului cu număr 10 de la echipa naţională și a avut un mesaj acid după dubla cu Spania și Malta, din preliminariile pentru EURO 2020.

Ca urmare a articolelor referitoare la nemulțumirea lui Gică Hagi față de numărul 10 de la naționala României, acesta a oferit următorul comunicat: Am fost și sunt trist pentru că am văzut că rolul numărului 10 nu mai este la fel de important ca în trecut, cum s-a întâmplat în anii ‘70, ‘80, ‘90, ‘2000, în care acesta făcea diferența.

– Declarația mea de la conferința de presă de astăzi a fost doar o remarcă, în niciun caz nu am făcut selecția sau echipa și nici nu am pronunțat numele vreunui jucător, așa cum s-a arătat în media, cu scopul de a creea conflicte, prin titluri de genul “Gică Hagi s-a enervat după ce i-a văzut pe Gicu Grozav şi Alexandru Maxim!“ (Prosport) sau “Gică Hagi și-a ieșit din minți din cauza numărului 10 de la națională“.

– Bineînțeles că în spatele numărului 10 a fost mereu o echipă foarte bună, așa cum și eu am avut la rândul meu jucători extraordinari. Numărul 10 are doar un rol, dar foarte important, de a face diferența în angrenajul unei echipe.

Știrea inițială

După o înfrângere a „tricolorilor” în fața Spaniei, scor 2-1, și o victorie la limită cu selecționata Maltei, scor 1-0, Gică Hagi a discutat într-o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului Gaz Metan-Viitorul despre tricoul cu numărul 10, pe care el l-a purtat întreaga carieră pentru România.

„Am văzut la convocarea lotului național că s-a schimbat tricoul cu numărul 10 de la un meci la altul. Și asta nu se poate, mai mult respect față de tricoul acela. În aceeași convocare s-a schimbat tricoul de două ori. Nu se poate. Și vă rog frumos, doar atât vă cer, mai mult respect față de acel tricou.

Citeste si...  Morgan Stanley: România, cel mai puţin expusă la impactul căderii economiei ruseşti

Numărul 10 să fie purtat cu mândrie. Așa ce facem? Dacă ajungem să îl tăvălim așa cum a fost tăvălit numărul 10 și cum a ajuns să fie tăvălit în România, scuzați, unde vreți să ajungem? Ne batem joc?”, a fost reacția lui Hagi în fața jurnaliștilor prezenți la Ovidiu.

Gică Hagi consideră că jucătorul cu numărul 10 trebuie să fie titular la naționala României
Gheorghe Hagi a fost nemulțumit că tricoul 10 a fost purtat de doi jucători diferiți, iar fotbaliștii respectivi nici măcar nu au fost titulari. În meciul cu ibericii, Alex Maxim (29 de ani) a fost cel care a fost decar, dar a intrat abia în minutul 72. În același minut a intrat și numărul 10 din meciul cu Spania, Gicu Grozav (28 de ani). Niciunul dintre ei nu a impresionat în cele două partide.

„Păi cum dăm tricoul? Azi mă trezesc, îl iau eu, mâine te trezești, îl ia celălalt. Păi ce facem? Rog mai mult respect față de numărul 10, pentru că el are un rol important, pentru că are personalitate, pentru că acest număr l-au purtat cei mai mari fotbaliști din România din toate timpurile. Dobrin, Balaci, Dumitru, toți l-au purtat. Eu așa știu, că numărul 10 e titular. Cine îl dorește, trebuie să știe ce număr ia, că ăla face diferența”, a mai adăugat Hagi.