Omul de afaceri, Ion Țiriac, fost mare tenismen susține că decizia Federației Internaționale de Tenis de a schimba formatul Cupei Davis, sub forma unui turneu care va dura o săptămână, este un dezastru și va conduce la distrugerea acestui sport.

Este cel mai mare dezasatru din istoria tenisului! Va fi o glumă! Acest sport este gata, s-a terminat cu el! S-a zis cu sportul, acum este o industrie, doar pentru bani. Ce vor ei să facă nu există!

18 echipe adunate într-o singura echipă, cu meciuri de trei seturi, ce înseamnă asta? Totul doar pentru că cineva vrea să facă bani!”, a declarat Ion Țiriac, în L’Equipe.

Citeste si...  Fuego a primit trofeul aniversar 25 ani de carieră. Decernarea a avut loc vineri la Călărași

De anul viitor, Cupa Davis va avea loc într-o singură săptămână, în luna noiembrie, cu participarea a 18 echipe, meciurile urmând să se dispute în maximum trei seturi, şi nu în cinci ca până acum.

Pentru noul format al Cupei Davis, ITF a semnat un parteneriat cu grupul de investiţii Kosmos, condus de fotbalistul spaniol Gerard Pique (FC Barcelona), care va asigura trei miliarde de dolari (2,5 miliarde euro) pentru următorii 25 de ani. Jucătorii vor avea garantată suma anuală de 20 milioane dolari (17 milioane euro), federaţiile naţionale urmând să beneficieze la rândul lor din acest parteneriat.