Gafă uriaşă făcută de organizatorii de la Roland Garros. Pe trofeul intrat în posesia lui Asleigh Barty s-a strecurat o greşeală impardonabilă: Sue Barker, câştigătoarea din 1976, apare ca fiind din Australia.

Ce au scris francezii pe trofeul de la Roland Garros:

Trofeul decernat învingătorilor de la Paris are gravate numele tuturor câştigătorilor de la precedentele ediţii. Organizatorii au comis însă anul acesta o eroare care i-a enervat pe britanici. În dreptul numelui lui Sue Barker, ultima jucătoare din UK care s-a impus în capitala Franţei, apare că ar fi reprezentat Australia.

„În tot timpul acesta ne-am gândit că Sue Barker este ultima britanică înivingătoare la Openul Franţei. Aparent ne-am înşelat. Asta deoarece, conform trofeului, Barker este, de fapt, australiancă”, a relatat BBC.

Citeste si...  Halep, intimidată înaintea finalei cu o întrebare... intimă

În finala din 1976, Sue Barker a trecut după un meci palpitant de cehoaica Renata Tomanova, scor 6-2, 0-6, 6-2. Fost număr trei mondial, britanica a mai jucat de-a lungul timpului trei semifinale de Grand Slam (două la Australian Open şi una la Wimbledon).

În prezent, Sue, în vârstă de 63 de ani, este comentator expert pentru BBC.

De notat că organizatorii s-au sesizat după ce a fost deconspirată greşeala şi au promis că vor remedia în cel mai scurt timp eroarea.