Au scris mesaje de dragoste femeilor din viaţa lor, au transmis pe Facebook ore în şir şi au făcut glume nesărate pe seama colegilor. Sunt câteva dintre preocupările senatorilor şi deputaţilor în timpul audierilor ministrilor propuşi în Cabinetul Ludovic Orban.

De departe s-au remarcat social-democraţii din comisia de buget care au avut remarci jignitoare la adresa colegilor din opoziţie a PNL partidul condus de Ludovic Orban.

Şapte dintre cei opt miniştri audiaţi marţi au trecut testul comisiei. A picat doar propunerea de la Finanţe, Florin Cîţu.

La Comisia de afaceri europene, audierea lui Ioan Boloş, ministrul propus la fonduri europene, a decurs în linişte.

Atmosfera l-a relaxat atât de tare pe un deputat, încât s-a apucat să îi trimită unei doamne un buchet cu flori, virtual. „Bună dimineaţa”, scrie domnia sa, „am constatat că îţi plac florile”. Chiar dacă în sală se discutau lucruri importante pentru ţară, alesul spune că, dincolo de gestul sentimental, a fost numai ochi şi urechi.

„Colegii mei din sală, din comisie, de la PSD şi alte partide s-au comportat foarte bine cu candidatul, chiar dacă este din… aşa, apreciem pregătirea lui profesională, îl cunoaştem foarte bine”, a declarat Vasile Cocoș, deputat PSD.

Deputatul-trepied
Două etaje mai sus, la comisia de sănătate, discuţiile sunt în toi. În sală se remarcă un deputat care de la începutul şedinţei stă cu mâna întinsă deasupra capului, filmând cu telefonul tot ce mişcă. Este deputatul USR Emanuel Ungureanu.

– Domnule Ungureanu! Nu vă doare mâna? Faceţi transmisiunea pe Facebook?

– Da.

– De ce aţi ales să faceţi asta?

– Pentru că oamenii trebuie să vadă şi cei care nu au acces, să spunem, să vadă o ştire, să vadă în integralitate cum se comportă un ministru la o audiere cât se poate de transparentă şi care este rolul pe care îl au în mod clar membrii din comisia de sănătate în această chestiune.

– Ce faceţi când vorbiţi dumneavoastră?

– Dau imaginea invers

– Să vă şi vedeţi.

– Da.

Până la urmă, mâna i-a amorţit şi a fost nevoit să aşeze telefonul pe masă. Premierul desemnat Ludovic Orban i-a însoţit la comisii pe toţi miniştri audiaţi, motiv de ironii pentru parlamentarii din comisia de buget.

– Eu vreau să vă explic prezenţa mea aici pentru că nu îmi aduc aminte ca vreun premier desemnat să participe la audieri alături de candidaţi, a explicat Ludovic Orban, premierul desemnat.

– A mai fost şi domnul Boc, să ştiţi. (râsete în sală)

Glume nesărate în timpul audierilor
Audierea ministrului propus pentru finanţe, Florin Cîţu, a fost una cu multe glume nesărate din partea aleşilor PSD.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Auzi, Ludovic, De ce nu l-ai pus şi pe ăsta ministru, pe ăsta micu’?

L-a sacrificat pe Câţu. (…)

Eu vă întreb: de ce aţi plecat din Noua Zeelandă?

Trebuia să poarte fustiţă şi nu îi plăcea.

Citeste si...
Cîtu acuză PSD că știa, din aprilie, că deficitul va ajunge la 4%, dar a ascuns Parlamentului adevarul

Pianistul de serviciu. Da, este de toate, saxofonist, pianist, suflător.

AVIZ NEGATIV. Audierea lui Cîțu, bruiată de Teodorovici | Cîțu: Am un singur obiectiv, eradicarea sărăciei. Teodorovici: Lăsați foile!

La cine se referea Teodorovici când a spus „Îmi plac c**vele, dar nu în politică”

Reacție după scandalul făcut de Eugen Teodorovici la audierea miniștrilor: „Un joker frustrat”

Ministrul propus la Sănătate, mandat sub semnul demisiei
Pe de altă parte, ministrul propus la Sănătate şi-ar putea exercita mandatul sub semnul demisiei. Victor Costache este suspect într-un dosar de malpraxis. Un preot căruia i-a murit soţia la clinica privată din Sibiu condusă de medic i-a făcut plângere penală acestuia. Dosarul este pe rol de aproape 2 ani. Victor Costache pune că dacă va fi găsit vinovat va pleca de la Ministerul Sănătăţii.

„În momentul când mi se va schimba calitatea de suspect și voi fi găsit culpabil, îmi voi da imediat demisia primului ministru, vreau să adaug că înțeleg durerea familiei provocată de pierderea pacientei, e un caz de chirurgie cardio-vasculară, sunt operații complexe”, a spus Victor Costache, ministrul propus la Sănătate.

În urmă cu doi ani, Tudorică Mihalache, un preot din Craiova, a ajuns cu soţia lui în vârstă de 64 de ani la o clinică privată din Sibiu, la medicul Victor Costache. Preotul auzise că medicul este foarte bun, aşa că a mers la el pentru analizele soţiei. Diagnosticul pe care i l-a pus pacientei a fost de stenoză aortică severă şi a operat-o. După o săptămână, a murit. Familia spune că găsit-o o asistentă în salon.

„În noaptea în care a murit, la ora 3.00, soţia a chemat o asistentă să meargă cu ea la baie. A fost la baie şi i-a spus asistentei: Nu mă simt bine, simt că îmi pierd cunoştinţa şi trimiteţi, vă rog, un doctor care să mă vadă, să vadă ce e cu mine. N-a fost nimeni”, a povestit Tudorică Mihalache, soțul pacientei.

La ora 5.43, s-a dus asistenta, din întâmplare, şi a găsit-o moartă.

Suspiciunea familiei pacientei este că diagnosticul a fost greşit. Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat ca existenta unui dosar pe numele lui Victor Costache, dosar preluat de la Parchetul din Sibiu, anul trecut. În prezent Victor Costache are calitatea de suspect.

„Am cerut și o audiere din partea Colegiului cardio-vascular francez, avem în Sibiu peste 1200 de intervenții realizate cu o mortalitate de 1,4 la sută, cea mai mică din țară, acest caz despre care s-a discutat au fost multe informații inexacte, a fost diagnostic corect”, susține medicul Costache.

„Nu cer pic de despăgubiri, n-am să cer niciodată nimic. (…) Este imoral, din punct de vedere politic. Pentru că omul care se joacă cu viaţa altora, n-ar trebui să aibă acces la astfel de funcţii foarte înalte”, spune Tudorică Mihalache, soțul pacientei.

Victor Costache este specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică.

florin citu , audieri ministri parlament , victor costache , guvernul ludovic orban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.