Președintele Klaus Iohannis a afirmat că are de gând să se implice în organizarea sportului românesc și a subliniat că trebuie schimbat modul în care lucrează federaţiile, dar şi ministerul cu federaţiile.

„Am de gând să mă implic în organizarea sportului românesc, acest lucru l-am discutat de la bun început cu noul Guvern. Este clar că noi am greşit în gestionarea sportului românesc, este nevoie de promovarea sportului în masă, în şcoli şi a sportului de performanţă, dar într-un fel modern.

Cred că felul în care lucrează federaţiile şi ministerul cu federaţiile trebuie schimbat. Noi funcţionăm după un model anacronic care nu mai poate funcţiona”, a declarat Iohannis, după ceremonia de decorare a lui Ivan Patzaichin.

Citeste si...
„Pericolul infracţional, vătămător la nivelul întregii societăţi” pentru care fostul ministru Gabriel Sandu rămâne în închisoare

Klaus Iohannis, despre Mirel Rădoi și Simona Halep
Întrebat ce părere are despre numirea lui Mirel Rădoi ca selecţioner, Iohannis a răspuns: „Ar fi bine să avem ceva rezultate încurajatoare şi acolo”.

„Cu siguranţă accept provocările şi de tip sportiv la momentul potrivit”, a spus preşedintele, când a fost întrebat dacă ar accepta să joace un meci de tenis cu Simona Halep.