PNL va analiza dacă este necesară modificarea Constituţiei, a legislaţiei, în urma rezultatului obţinut duminică la referendumul pe Justiţie, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

„Din punctul meu de vedere, referendumul produce efecte din momentul adoptării. Din momentul adoptării, nimeni nu mai are voie să adopte nicio reglementare împotriva voinţei exprimate de cetăţenii români. Adoptarea oricărei reglementări contrare voinţei exprimate de cetăţean este o încălcare grosolană a suveranităţii poporului român şi o încălcare gravă cu aspecte penale ale Constituţiei. Din punctul nostru de vedere voinţa exprimată de cetăţeni este lege, iar PNL va transpune în realitate toate deciziile care sunt votate de cetăţenii români. Vom stabili cu precizie care este modalitatea – modificarea Constituţiei, modificarea legislaţiei”, a spus Orban, la finalul Biroului Executiv Naţional al PNL.

Citeste si...
Vezi ce scenariu are Guvernul cu privire la Iohannis

El a arătat că PNL va analiza „dacă este necesară modificarea Constituţiei, a legislaţiei şi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va lua cele mai bune decizii”.

„La prima întrebare lucrurile sunt clare – nimeni nu mai are voie să emită nicio reglementare care să ducă la amnistierea şi graţierea corupţilor. În ceea ce priveşte a doua reglementare este interzisă adoptarea de OUG de către Guvern în domeniul Justiţiei, în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare. De asemenea, cetăţenii români au decis că în cazul OUG şi alte entităţi pot să declanşeze controlul de constituţionalitate”, a explicat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.