Anunţ şoc făcut de sociologul Marius Pieleanu în legătură cu alegerile din 26 mai, la emisiunea România 9: USR câştigă Capitala, conform unui sondaj realizat de Institutul Avangarde. Conform aceluiaşi sondaj, PMP-ul nici măcar nu va realiza pragul de 5%, la nivel naţional.

”La nivel naţional, la o participare de 30%, acolo va fi, 30-32%, nu ştim referendumul în ce măsură va crea emoţie publică, dar vedem temele şi apoi putem vedea cum se schimbă lucrurile, dar deocamdată, Partidul Social Democrat nu poate fi mai mic de 30%, institutul CURS, în care eu cred, dă 32%, e adevărat ei fac teren, singurii care mai fac teren şi îi felicit pentru asta.

Pe locul doi, Partidul Naţional Liberal, în opinia mea va face 23%, datele de astăzi sunt undeva la 26%, istoria ne spune că întotdeauna PNL-ul a avut o intenţie de vot mai mare decât atunci când s-a pus problema.

Citeste si...  Confirmare! Ponta girează divorţul de USL

La USR-PLUS, în opinia mea, dacă veneau singuri la alegeri făceau un scor mai mare, dar aşa, sub 14 % nu va face, dar nu va depăşi 18%, iar ALDE va fi undeva la 10%. Pro România face 6%, iar PMP-ul nu intră, face doar 4%. UDMR face 5%, este în scădere din cauza problemelor pe care formaţiunea o are cu electoratul.

La Bucureşti, USR este pe primul loc, PSD-ul este pe locul doi, iar PNL-ul se bate cu ALDE pentru locul 3”, a încheiat Marius Pieleanu.