Mihai Untaru, fost ofiţer de poliţie, a explicat la Digi24 că aducerea lui Gheorghe Dincă la Bucureşti, la Spitalul Penitenciar Jilava, este o mişcare tactică a procurorilor, pentru a-l scoate din sfera de influenţă locală.

În legătură cu rezultatele expertizelor aşteptate de la IML şi ale cercetărilor care s-au reluat vineri la Caracal, Mihai Untaru a declarat că acestea pot schimba linia de anchetă sau o pot păstra aşa cum e în prezent. Ce au urmărit anchetatorii prin aducerea lui Dincă la Bucureşti

„Mutarea lui Gheorghe Dincă spre Bucureşti, supunerea unei analize după ce a reclamat că a fost lovit, dar şi unei evaluări psihiatrice necesare, reprezintă o mişcare tactică. Înţelegem că s-a făcut şi o schimbare la vârful comenzii grupei de cercetare. S-a încercat astfel, ca măsură, ieşirea de sub sfera de influenţă din zona respectivă şi îndepărtarea efectului de siguranţă pe care îl avea Dincă la momentul respectiv.

Mişcarea făcută de procurori aducându-l la Bucureşti l-a rupt de ce înseamnă zona Oltului, unde se bănuia că avea oarece conexiuni şi sub segmentul direcţiei că ar putea face parte dintr-un grup organizat. Fiind rupt şi dus la Bucureşti i s-a luat elementul de siguranţă”, a explicat Mihai Untaru.

În sprjinul acestei explicaţii, Mihai Untaru a adus ca argument faptul că fiecare judeţ are un serviciu de medicină legală.

„Transportul lui aici a fost exact şi de a-l rupe de aceste sfere de influenţă”, a conchis fostul ofiţer de poliţie.

Citeste si...
Şeful Unifarm, chemat la DNA, pentru o mită cerută în timpul pandemiei

Gheorghe Dincă a fost dus la Caracal în această dimineaţă pentru a asista la reluarea cercetărilor la casa lui, după ce în noaptea de joi spre vineri a fost audiat la DIICOT, structura centrală. Gheorghe Dincă şi-a menţinut declarațiile anterioare, în care a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Testul poligraf la care Gheorghe Dincă ar fi trebuit să fie supus vineri a fost amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită.

În urmă cu o zi, Gheorghe Dincă a fost dus la sediul Institutului Național de Medicină Legală, unde a fost verificat medical de către medicii legişti. Expertiza psihiatrică va fi făcută săptămâna viitoare.

Bărbatul a fost huiduit, joi dimineață, de către mai multe persoane prezente la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru diferite cazuri, fiind recunoscut de către aceștia în momentul transferului într-un alt corp de clădire din cadrul instituției.

Dincă a ajuns, miercuri, la Spitalul Penitenciarul Jilava pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece, acuză dureri la nivelul coastelor și al pieptului, spunând că ar putea avea o fractură provocată de anchetatori. Bărbatul susține că, atunci când anchetatorii au decins la locuința lui pentru percheziții, l-au lovit cu picioarele atunci când l-au imobilizat.

Reconstituirea la casa de la Carcal va fi reluată vineri, după ce acesta a primit îngrijirile medicale.

Bărbatul și-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei.